Hatsune Miku, az idoru robottá változott

2016. február 08. 09:23

A híres japán hologram és énekesnő robotként is folytatja sikeres munkásságát.

2016. február 08. 09:23
Mike Fahey
Kotaku

„A hétvégén mutatkozott be Japánban a Wonder Festiválon (ami 2 évenként kerül megrendezésre mostanában) Hatsune Miku idoru robot változata. A gépi énekesnőt a Good Smile Company Nendroid és az iDoll készítette (ők a táncoló anime lányokról voltak eddig ismeretesek).

 
A robot idoru tud énekelni, táncol és végre kommunikál is gazdájával is. Jelenleg csak prototípus létezik még belőle, amit a Good Smile Nendroid fennállásának tizedik évfordulójára készítették. Nem tudni mikor kerül kereskedelmi forgalomba, de kétséges is ez, mivel a rajongók kiakadnának, hogy Furby-vé degradálják a hologram istennőjüket. Már szervezkednek is, hogy mentsék meg a robotosítástól az idorujukat.
 

Az iDoll technológiája viszont annyira tökéletes, hogy felvetődött az igazi popsztárokat is elkészítsenek gépi változatban a rajongóknak, jelenleg a jogokkal kapcsolatos tárgyalások folynak, illetve elég komoly elvárásoknak is meg kellene felelnie egy ilyen intelligens robotsztárnak. Nem beszélve arról valamiféle mesterséges intelligencia sem ártana bele, hogy a rajongók ne unják meg a műanyag sztárokat."
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!