A dobozba zárt elme meséje

2016. január 07. 08:21

Nos az Árnyékszövetség egy ilyen roppant szerencsés pilóta elbeszélésével kezdődik, aki egy agy egy dobozban.

2016. január 07. 08:21
Mádai Adrienn
Kultography

Még tavaly nyáron írtunk A lázadás hangjai regényről, melyben a Gyarmati Szövetség és a Konklávé próbálja elkerülni a széthullást. A fordulatos történet azonban rengeteg elvarratlan szálat hagyott maga után. John Scalzi éppen ezért megírta az Árnyékszövetséget, melyben négy hosszú novellán keresztül fejezi be előző regényét, és mindent a helyére tesz. Ezek közül az első, Az elme élete a legérdekesebb és legszórakoztatóbb. Végre ismét valami új eljárás, izgalmas technológia kerül a képbe, amire a Vének háborúja óta, azért nem nagyon volt példa. Az egyes szám első személyben elmesélt történet, bár sokszor mosolyra készteti az embert, de egyben kérdéseket is felvet az olvasóban a tökéletes kiszolgáltatottság kapcsán. Ezek közül sokra választ kapunk, azonban Scalzi, ahogy eddig is, most sem akar mindent az orrunk alá dörgölni, és hagyja, hogy a képzeletünk kiegészítse a homályos részeket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!