A varázslat határai

2015. október 03. 12:41

A szemtelenül fiatal írónő éppolyan természetességgel mozog a fantasztikum, mint a realitás szövegföldjén, sőt, minél távolibb helyekre kalauzol bennünket, annál komolyabban veszi világát és szereplőit.

2015. október 03. 12:41
Sirokai Mátyás
Litera

A szemtelenül fiatal írónő éppolyan természetességgel mozog a fantasztikum, mint a realitás szövegföldjén, sőt, minél távolibb helyekre kalauzol bennünket, annál komolyabban veszi világát és szereplőit. És talán épp ebben rejlik a titka is: regényalakjai az írói kegyetlenségig valóságosak és esendőek. Mintha csak a párkákkal paktálna, Moskát Anita mindig a karma törvényeit, nem az olvasók szimpátiáját szolgálja – s épp ettől válik annyira szimpatikussá.

Mágikus és realista, de a mágikus realizmus engedékenysége nélkül. A Bábel fiaiban és a Horgonyhelyben a varázslat nem a menekülés eszköze, hanem maga a probléma. Erre viszont van megoldás. És az Moskát Anita tehetségében rejlik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!