A székely nem kér a balkáni módszerekből

2015. augusztus 06. 11:29

Az Igazi Csíki Sört sokan érzelmi okokból fogyasztják. Ez székely, és kész, vagy ez a miénk. Finom vagy nem, ez a székely nemzeti sör.

2015. augusztus 06. 11:29
Szekeres Attila
Háromszék

„Az Igazi Csíki Sört sokan érzelmi okokból fogyasztják. Ez székely, és kész, vagy ez a miénk. Finom vagy nem, ez a székely nemzeti sör. A Heineken pereinek hallatán egyesek kijelentették, soha az életben többé nem fognak Heineken-terméket fogyasztani.

Most már túl nagy lett a mellény. A csíkszentsimoni sörgyártó úgy érzi, minden megilleti őt, hisz meglovagolt székelykedésével különböző fesztiválok díszmeghívottja Székelyföldtől Budapestig. Ez az érzelmi zsarolás már túllő a célon.

A székely furfangot ne tévesszük össze a balkáni típusú megoldásokkal, hogy egyet mondunk, mást teszünk, bort iszunk, s vizet prédikálunk. A székely embert elsősorban az egyenes gerinc és igazmondás jellemzi. Ne sajátítsuk el a balkáni módszereket, legyünk egyenes emberek, ha székelyként kívánjuk feltüntetni magunkat vagy termékünket, s ne adjunk okot a megbélyegzésre! Igyunk sört, de sört is prédikáljunk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rideg Planeta
2015. augusztus 19. 19:05
Az igazán dicséretes az volt benne, hogy nekimentek egy Heineken szerű monstrumnak és győztek.Viszont fennáll a veszély, hogy túl gyorsan túl nagyra nő ez a vállakkozás
Sinistra
2015. augusztus 08. 17:33
Kezdődött azzal, hogy a reklám animáció ötletét 1:1 ellopták (székelyesítették), aztán most kiderült, 50%-ban holland tulajdonosa van a cégnek. Ettől függetlenül a Heineken elbénázta a dolgot, megérdemli az embargót. Az lesz majd szép, ha több sörüzem jön létre SZékelyföldön. A Nyárád-mente is elbírna egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!