Az elit és a csőcselék szövetsége

2015. augusztus 10. 17:43

A XXI. század politikai küzdelmei a polgárság túléléséről szólnak majd. A politikai valamint a gazdasági elitek egyaránt gátlástalanul szipolyozzák a kultúra- és értékteremtő polgári világot.

2015. augusztus 10. 17:43
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

A XXI. század politikai küzdelmei a polgárság túléléséről szólnak majd. A politikai valamint a gazdasági elitek egyaránt gátlástalanul szipolyozzák a kultúra- és értékteremtő polgári világot. Korlátozzák szabadságát, elszívják megtermelt jövedelmét, továbbá visszaverik a fenntartható, környezettudatos és fair gazdasági működést célzó erőfeszítéseit.

A párt- és pénzhatalom azért teheti mindezt, mert szövetségre lépett a fogyasztó tömeggel, azzal a sötéten örvénylő masszával, melynek hazug ígéretekre, könnyű válaszokra, gyűlölhető ellenségekre és mindig csak egy kicsit több pénzre van szüksége, ugyanis nem szereti azt érezni, hogy kihagyták a buliból. Az elit és a csőcselék szövetsége a XXI. század hatalmi bázisa. Az új Bastille: a bulvár, az ancien régime: a médiademokrácia.

Nézzétek meg a Black Mirror című brit sorozatot, és ez a világ elképesztő művészi erővel néz majd vissza rátok. Sokkoló élmény, mely egyúttal reményt is kelt. Jelzi, hogy bármennyire tombol a fékevesztett fogyasztás és hatalmi téboly, már gyülekeznek azok az erők, melyek nem engedik a haláltáncban elveszni sem a humánumot, sem a civilizációt, sem pedig a bolygót. Mert nem kevesebb a tét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2015. augusztus 11. 10:43
Hol van már a brit - India - Rhodézia - Dél-Afrika - Szudán - Kenya - Egyiptom - Irak - Palesztina - Ausztrália - Új Zéland - Kanada - ... ?? Miért van juharlevél a kanadai új zászlón a Union Jack helyett. Ezt a magadfajta, aki iskola helyett zsidó-hollywoodi filmekből butítódott történelemből fel sem fogja.
sobrk
2015. augusztus 11. 09:31
Puzsér egy höbörgö. Látja a hibákat de sarkít, démonizál, heccel, fröcsög a gyülölettöl, és semmi emberközeli megoldást semilyen témában nem tud javasolni.
Csakcsöndben
2015. augusztus 10. 21:55
Kérdés, hogy ha a világ pont olyan lenne, amilyennek a vehemensen kritizáló illetők elképzelik, akkor vajon jobban éreznék-e magukat benne... (szerintük nyilván igen, nekem vannak kétségeim).
GV0917
2015. augusztus 10. 20:29
Robikám, egy frászt volt békés Bidermeyer tata az egész BURG lakó pénzeszsák! A Burg lakói a burzsoák, meg a bugrisok a régiek.Cső- lakó- csőcselék, cső cseléd... A fogyasztói társadalom.Az Ezerfejű Caesar!Felhizlalt,elbutított sejthalmazok. Egy gigantikus amoeba "hömpölymény!" Fenn pedig A VILÁG URAI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!