Önkontroll, kedveseim!

2014. november 23. 09:12

A tüntetők sokkal jobban értik azt a világot, amelyben élünk, mint a politikai osztály bármely szereplője.

2014. november 23. 09:12
Kiss Tibor Noé
Új Szó

„Nem, kedves Herényi Károly, kedves Galamus-hívők, kedves mindenki, aki Kuncze Gáborral együtt sértve érzi magát. Nem az a kérdés, hogy négy év vagy huszonöt - a tüntetők is tudják, hogy az elmúlt négy évnél nincs lejjebb. S már rég nem az a kérdés, hogy miként lehetne elvtelen alkukkal és kamarillapolitikával legalább technikailag kikényszeríteni a kétharmad lebontását. Ez maximum a DK-Együtt-MSZP politikusai és talpnyalói számára létkérdés. Valódi változás csak akkor történhet Magyarországon, ha a politika végre visszanyeri eredeti jelentését (azaz, hogy a közügyeket az állampolgárok együtt vitatják meg a lehető legtöbb színtéren), és az emberekben kifejlődik az a demokratikus attitűd és civil kurázsi, ami a rendszerváltás összes eredménye ellenére sem vált meghatározó értékké, s ami védetté tehetné őket a hatalmi túlkapásokkal szemben.

Ehhez új mentalitásra, új gondolatokra, új szereplőkre van szükség. És legfőképpen időre. Akik most az utcákra vonultak, minden amatőrizmusuk és radikalizmusuk ellenére hitelesen állnak ki önmagukért, s valamiféle önszerveződést próbálnak létrehozni. Ez kudarcot is vallhat, de akár ki is fejlődhet belőle politikai program, egységes politikai cselekvés (Várady Zsolt iwiw-alapító felbukkanása jó jel, s egyben szimbólum: a tüntetők sokkal jobban értik azt a világot, amelyben élünk, mint a politikai osztály bármely szereplője).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovacs Andras
2014. november 24. 01:05
Az ál-baloldal által magára hagyott rendszerváltás vesztesek milliói találkoznak a fiatal mozgalmistákkal. Az új anarchisták megszületésének vagyunk tanúi. Úgy tűnik, hogy sajnos a forradalmat és az igazi rendszerváltást nem lehet megúszni. Hasonló helyzetben jött létre a RAF. illetve a Baader Meinhof csoport. A jelenlegi ellenzéknek lehet örömködni a tüntetések miatt, azonban ezek a tüntetések Őket is a szemétdombra akarják dobni. A Kormány csak ellenfél, a baloldal azonban áruló a szélsőbal számára. Úgyhogy önkontroll !!!
néhai Ch.Pilot
2014. november 23. 23:18
"Az egri Irlanda Máté 1989-ben született - itt a véleménye: Csak Mert Pont Nem - részlet:..." Lumpenproli óda.
Zsusztina
2014. november 23. 23:04
"Nem az a kérdés, hogy négy év vagy huszonöt - a tüntetők is tudják, hogy az elmúlt négy évnél nincs lejjebb." Ha nem ez a kérdés, akkor minek elmúlt-négyévezel? Az állampárti utódok - gyengébbek kedvéért: MSZP, SZDSZ, Együtt, Milla, Ál-Szolidaritás, újlibsik, PM ... - pont ezt akarják hallani, ez olaj a megsebzett önérzetükre, hogy azért ők voltak a jobbak. De csak hazudjatok egymás kedvéért. Úgyis átlát rajtatok mindenki. A bankoktól átvett, most már állami ingatlanokból nem kerülnek utcára a külföldi érdekeknek sunyi pofátlansággal kiszolgáltatott családok, férfiak, nők, gyerekek. Szomorú vigasz, mert ház/lakás volt, ház/lakás nincs. De legalább fedél van a fejük felett.
Zsusztina
2014. november 23. 22:26
Most hogy mi a mélypontja a 89 utáni időknek, azt is meg kell ám vitatni demokratikusan, kedves önjelölt megmondóemberke. Majd 3 és fél év múlva megint szavazhatsz a saját mélypont-elméleted alapján. Addig van időtök összehozni egy ütős csapatot. Arra vigyázz, nehogy kiderüljön, hogy csak egy újabb minipártra tellett, és az is csak külföldi mecenatúrával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!