Igaza van-e Ergének es Stumpf Andrásnak?

2014. augusztus 21. 10:39

Én úgy gondolom, hogy a Sorstalanság legalább annyira szól a Kádár-rezsimről, mint a Holokausztról. A létező szocializmus maga volt a sorstalanság.

2014. augusztus 21. 10:39
Jótündér
Örülünk, Vincent?

A magyar kultúrharcban semmiféle emelkedettség sincs, amikor éppen lehetséges függetleníteni kell magunkat tőle. Kertészt ki kell tüntetni, ez a normális dolog, ez tartja víz felett az országot. Egy olyan országban, ahol a 85 éves Kertész Imre nem kap kitüntetést, nem lehet élni. Schmidt Máriaról természetesen megvan a saját véleményem, és ezt a véleményem a mai napon megtartom magamnak. Most Kertész Imréről van szó, az ő létéről, és persze a mi életünkről, a mi múltunkról, meg az apáink múltjáról és nem a kibaszott harmincnyolcadik kerületi polgármester választásról. Ehhez én most ragaszkodom.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2014. augusztus 22. 06:56
"a Sorstalanság legalább annyira szól a Kádár-rezsimről, mint a Holokausztról." Ha ez igaz lenne, szerintem nem, akkor nem kapott volna Nobel díjat. Csak a holokamu népszerűsítése, üzleti alapjainak erősítése érdemel ki egy Nobel díjat.
Onurisz
2014. augusztus 21. 18:55
Rögzítem a tényt: A Mandiner által szemlézett fenti blogról kicenzúráztak és kitiltottak az alábbi hozzászólásom miatt: @turista a saját országában: "A szentistváni rend szellemében pakolták föl őt is vonatra anno, családjával együtt." És mi a búbánatos fene az a "szentistváni rend szelleme"? Én hülye még ott tartok, hogy egy Hitler nevű frusztrált idióta agyában fogant meg a rasszirtás gondolata és hasonszőrű követői tervezték meg a kivitelezést. Addig rendben van, hogy nevezzünk meg minden közreműködőt, mérjünk ki és állapítsunk meg minden felelősséget. De akik belekevernek a felelősségbe ezer évvel korábban élt személyeket és azok "szellemét", vagy undokká minősítenek épületet, mert abban egykori undokok undok törvényeket szavaztak meg, azok is jócskán frusztrált idióták. Ha valakit a hazája történelme, szimbólumai, helyei, politikusai, netán magához képest másként érző és gondolkozó kor- és nemzettársai nap mint nap egy elviselhetetlen szörnyűségre emlékeztetnek, miért kínozza itt magát folyamatosan? Talán jobb lenne neki máshol. Mire való egy ilyen perverz élet? Az egykori undokok és közömbösök leszármazottain akar a létével valamiféle "bosszút állni"? Azt hiszi, hogy nélküle itt mindent elhazudnának, letagadnának? Sajnos éppen fordítva van. Az ő folyamatos frusztrált vádaskodásai, izgága követelőzései "önbeteljesítő próféciaként" új undokok gyűlöleteit szítja és igazolja vissza. Jó játék ... Kérdezhetném, hogy miért szemléz a Mandiner olyan blogot, amelyhez csak felsőbbrendűeket engednek hozzászólni, a más politikai nézeten lévőket egyszerűen hülyéknek tartják, s ha csacsiságokon vagy ellentmondásokon éri őket valaki, akkor vita helyett egyszerűen eltávolítják. Nem kérdezem, mert értem mi a szemle célja. Nem ártana azonban jelezni, hogy ott nem tűrik a más véleményen lévőket és belterjes gyűlölködés folyik.
Papuska
2014. augusztus 21. 16:59
Érdekes, hogy hogy kezdjük értelmezni, és egyre inkább megpróbálni megérteni Kertészt. Ezt a Nobel díja után nem igazán tettük. Ha elolvassuk a Sorstalanságot egy olyan képet kapunk a korról, ami a legkevésbé sem fedi a ma annyira hangoztatott fekete-fehér világképét a kornak. Nem fedi a ma erről a korról kötelezően rajzolandó képet. Felmerült bennem, hogy néhány nagyon dühös ember lép, és Balogh Zoltán mellett Kertész Imre is holokauszt tagadásért, vagy annak bűnei kicsinyítésért áll bíróság elé. DE jól van ez így! Nagy pofont kaptak a hisztiző szélsőségesek, és esély adódott egy újabb közeledésre. Már ez is nagy szó! Lehet, hogy egyszer a hiszteroizált gyűlölködők közül is valaki elkezdi mondani "béke" és a többi gondolkodás nélkül rávágja "béke". És véget ér egy szomorú korszak, ami borzalmasan kezdődött, de ma is árt, és holnap is ártani akar a Föld ezen táján élőknek. Eljöhet egyszer a megbocsátás, a jótékony felejtés (nem az áldozatok, a múlt, a tanulságok, csak a bűn elfeledése) és élhető lesz megint ez az ország? Most, mikor már alig van valaki, aki elmondhatná az igazat, de mindenki azt hiszi, hogy ő biztosan tudja mi az.
A helység galagonya
2014. augusztus 21. 13:37
Stumpf: Aki túlságosan egoista, önző, büszke, hiú, személyiségét mindenek felett imádja és mások elé helyezi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!