Utálom a kereskedelmi televíziókat! Komolyan!

2014. június 12. 14:45

De akárhonnan nézem: nem a kormánynak kell eldöntenie, hogy mi káros az én mentális és intellektuális egészségemre, és mi nem.

2014. június 12. 14:45
Gazda Albert
Cink

Alaposan kiálltunk az utóbbi napokban az RTL Klub mellett, főként Szily publicista jóvoltából. Szerintem jól tettük. Nemcsak azért, mert a kormány és a kormánypárti politikusok érvelése hátborzongatóan képmutató, hiszen világosabban már nem is jöhetne át, hogy a tényleges cél nem az emberek megvédése a szennytől, a mocsoktól, hanem ezzel szemben az, hogy a két nagy csatorna közül az egyiket (a barátit) hozzák helyzetbe a másikkal (korábban semleges, most ellenséges) szemben.

Az egyértelmű állásfoglalás akkor is jogos, ha a kertévét mint jelenséget nem látom sokkal kevésbé nyomasztónak kulturálisan, mint mondjuk magát a politikát, amilyennek azt napjainkban megfigyelhetjük. Az sem egy magasztos forradalom, amit az RTL Klub épp csinál – még ha végső soron a függetlenségről is szól. Bár gigászok csatája, de a gigászok egyike sem rokonszenves. Plusz felmerül a kérdés: és eddig, amíg nem a ti bőrötökre ment a buli, hol voltatok vajon?

De akárhonnan nézem: nem a kormánynak kell eldöntenie, hogy mi káros az én mentális és intellektuális egészségemre, és mi nem. Megengedő vagyok, el tudok képzelni a felvetésemre egy olyan választ is, hogy korai kapitalista társadalmunk viszonyai közt az emberek nem kis hányada nem képes önállóan dönteni erről. (Arra sem voltak képesek sokan, hogy felmérjék, érdemes-e felvenni a devizahitelt a lapostévére.) Csak hát ne legyünk már kommunisták. Ki vagy te, politikus, hogy ezt megítéld? Mitől olyan biztos az ízlésed? És ha megítéled helyettem, elintézed helyettem, ha végigvezetsz az életemen, a bölcsőmtől a síromig, akkor holnapra hogyan leszek okosabb? Hogyan leszek inkább képes dönteni?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci5
2016. április 30. 13:34
Hülye!!!
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:31
a balliberált szolidaritás csúcsa amikor 2 éhségmenet között aggódnak egyet a médiamulti nyereségéért
kardosdoktor
2014. június 23. 14:19
Mög köll adóztatni azokat, akik "szemét-portékával" házalnak. Nagyon mög köll adóztatni mindazokat, akik kimutathatóan támadják embörök mentális, szellemi, vagy fizikai egészségit. Virágozzék mindön virág, ha tud. Gyomirtani azonban szükségös. Az adóztatáson körösztüli szabályozás teljösen alkotmányos és jogállamilag üdvös.
kamasuka
2014. június 15. 23:37
Nem a kormány dönti el, csak megadóztatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!