Történelmi vacsoracsata

2014. március 22. 18:07

A memória frissítése fontos dolog, balliberális szakmabelieknek pláne

2014. március 22. 18:07
szék
gondola.hu

„Azt mondják, a magyar társadalom könnyen felejt. Pontosabban nem a társadalom, hanem annak egy el nem hanyagolható döntő többsége, a választópolgárok. Állandóan újabb és újabb impulzusok érik, így azt sem tudják, mi volt öt vagy tíz éve.

Mindezek mélyebb elemzése teljesen felesleges, egyrészt egyértelmű a jelenség, másrészt a trendek megváltoztatásának szándéka eleve sikertelenségre van ítélve. Harmadrészt meg nincs harmadrészt.

Hát a választópolgárok már csak ilyenek. De ha szűkítjük, mégpedig brutálisan szűkítjük a kört, és csak a szakma, a politikával éjjel-nappal foglalkozó újságírók, szerkesztők, tudósítók, elemzők memóriájával bibelődünk, – akik egyébként szintén választópolgárok –, érdekesebb a kép.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2014. március 24. 07:08
"Hát a választópolgárok már csak ilyenek." Ilyen a "hülye magyar"! A "Hülye magyar" életérzést sokan megfogalmazták már és még díjazták is őket. Mint például Landeszman rabbi: Aki szerint ""ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról, akkor nem maradna más, csak a bőgatya és a fütyülős barack.” Mint például Kertész Ákos, akit Demszky, Budapest díszpolgára címmel, Gyurcsány pedig Kossuth-díjjal jutalmazott? Aki szerint: "A magyar genetikusan alattvaló. (…) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős "
Finale*
2014. március 23. 15:13
.
kuwiq
2014. március 23. 11:17
ennek némiképpe ellentmond a tény, hogy a dinka továbbra is a legelutasítottabb vezető politikus, hogy a fidesz elsöprő többséggel vezet egyelőre a közvéleménykutatásokban, hogy az összezuhanás folyamatosan veszít a tmogatottságából az lehet, hogy a választó a rázuhanó információtömeggel nem tud mit kezdeni, de emögött az is ott van, hogy rájött, ezekkel csak manipulálni akarják, így aztán lesz@rja, mit magyaráz éppen az aktuális balódali megmondóarc talán most végre a kormányzati teljesítmény alapján hozzák meg a választók a döntésüket, nem pedig a szájkarate aktuális állása szerint ez rossz hír a politológusoknak meg kommunikátoroknak , nagyon rossz
states
2014. március 23. 10:04
Az egészet kell elolvasni a Gondolán, szétröhögtem magam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!