Olcsó komédia, kenetteljes kiszivárogtatás és logikus megállapodás

2013. szeptember 01. 13:16

Miközben lassan, de érzékelhetően növekszik az Orbán-kabinet politikájával elégedetlenkedők tábora, a kormánnyal szembeni baloldali-liberális pártok egyre kilátástalanabb helyzetbe lavírozták magukat.

2013. szeptember 01. 13:16
Kiss Tibor Noé
Új Szó

A megállapodással mindenki jól járhat. Jól járhat Mesterházy – hiszen jelenleg az MSZP tűnik a legerősebb ellenzéki erőnek, így a pártvezetőből az Együtt– PM szavazói és a megállapodáshoz csatlakozó kisebb politikai formációk (például Gyurcsány Demokratikus Koalíciójának) szavazói akár miniszterelnököt is csinálhatnak. Jól járhat Bajnai – a bizonytalanok között népszerű politikus miniszterelnökségének reményében könnyebben kaphat szavazatokat azoktól, akik egy Mesterházy által vezetett ellenzéki tömörülésre nem szívesen voksolnának. És jól járhat Orbán is – a baloldalon várhatóan folytatódik a pártok közötti harc, ami akár a Fidesznek is kedvezhet.

Az már más kérdés, hogy a választók kivel járnának a legjobban – Mesterházyval, Bajnaival vagy (megint) Orbánnal?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2013. szeptember 01. 18:10
A szezző bizony lazán hazudik! Milyen kutatásban találta e "keddvező számok" lejtmenetét?
Antigoné
2013. szeptember 01. 14:26
Úgy tűnik, megvan a recept, naponta többször az arcunkba tolják: a lehető legjobb megállapodást kötötték a ballibbantak. ( Érdekes, ezt még Szigetvári Viktor sem így gondolta néhány hónappal ezelőtt) Most ezt fogják mantrázni tavaszig.
Wagenhofer Zsófi
2013. szeptember 01. 14:00
Én is azt érzékelem a saját környezetemben, hogy egyre többen látják pozitívan a jövőjüket (és a jelenüket is). Lassan beérik az Orbán-kormány 2010-óta tartó kemény munkájának gyümölcse.
atila68
2013. szeptember 01. 13:45
"jelenleg az MSZP tűnik a legerősebb ellenzéki erőnek" A Jobbik permanens ignorálása igen nagy meglepetést okozhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!