A 2084 jó lemez lett, de nem tökéletes

2012. október 09. 11:07

A kérdés mindig az, hogy összességében hallgatva a lemezt, képesek-e elterelni az erősebb pillanatok a figyelmet a kevésbé sikerültekről. Ezen a lemezen képesek, viszont mégsem feledkezünk bele teljesen a zenébe.

2012. október 09. 11:07
Csingasz
fesztblog

„És akkor megérkezett október 3. Mindenki megvette (persze) a lemezt, hazavitte, behelyezte a lejátszóba és figyelt feszülten kerek 51 percig. 13 dal, van közte érzelmes, zúzós(abba), komolytalan, elgondolkodtató. Tudom, hogy az olvasók nagy része arra vár, hogy kimondjam: jó lett-e a 2084. Ki vagyok én, hogy megtagadjam ezt azoktól, akik veszik a fáradtságot és elolvassák sületlenségeimet. A 2084 jó lemez lett, de nem tökéletes. Vannak erősebb tételek (Előkelő idegen, Keserves fényűzés, Táncolj velem) és akad néhány gyengébb (Tipikus sztereó, 2084, A szabadság rabszolgái) is, mint minden lemezen általában. A kérdés mindig az, hogy összességében hallgatva a lemezt, képesek-e elterelni az erősebb pillanatok a figyelmet a kevésbé sikerültekről. Ezen a lemezen képesek, viszont mégsem feledkezünk bele teljesen a zenébe. Ennek az oka, hogy az a szintis hangzás, melyhez Ákos visszanyúlt legújabb lemezén, viszonylag fantáziátlan. Lehet variálni, de valahol mégis hajlamosak egysíkúságba csúszni a számok a hallgató pedig »eltévedni« a dalok között. Így valószínű, hogy csupán a stílus rántja vissza a remek szövegekkel megtámogatott lemezt a tökéletestől a jóig. Azt hiszem, sokan beleegyeznének, ha ilyen problémákat fejtegetnének korszakindító lemezük megjelenésekor.

Most pedig következzen néhány szó a lemezbemutatóról. Jegyezze fel mindenki: 2012.december 15. 20:00 Papp László Budapest Sportaréna. Ezen az estén mutatja be új lemezét Ákos, így pótolhat mindenki, aki a nyár folyamán lemaradt volna a műsorról. Természetesen most is lehet számítani régebbi dalokra (még a Bonanzás korszakból is) az új számok mellett. Igaz még két hónap van, mi mégsem ajánlanánk, hogy az utolsó pillanatra hagyjuk a jegyvásárlást. Az új anyag bizonyára felkelti már sokak érdeklődését, arról nem is beszélve, hogy november közepe táján újabb marketing hullámra várható, így senki se számítson arra, hogy a koncert napján még tud belépőt váltani. Arra pedig remélhetőleg az előző öt bekezdés is rávilágított, hogy nagyon nem érdemes otthon maradni ezen az estén.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!