Áll a bál Berlinben: ifiedző húzhatja ki a pácból Schäfer Andrásékat!

2024. május 07. 09:29

Meglepő döntésre szánta rá magát az Union vezetősége – két fordulóval a bajnokság vége előtt.

2024. május 07. 09:29
SCHÄFER András
Vámos Tamás

Nyitókép: Az edzőváltástól Schäfer András is új lendületet kaphat Fotó: MTI/AP/DPA Andreas Gora

***

Az utóbbi hetek gyengébb teljesítménye után (az utolsó hat tétmérkőzésen csupán két döntetlent ért el a csapat, a vezetőknél végül a Bochum elleni hazai, 4-3-as vereség verte ki a biztosítékot, már csak azért is, mert így csupán egy ponttal előzik meg a már kiesőhelyen tanyázó Mainzot),

az Union Berlin azonnali hatállyal menesztette Nenad Bjelicát. 

Már az is kiderült: az 1. FC Köln és a Freiburg elleni sorsdöntő bajnokikra az eddigi segédedző, Marco Grote veszi át az irányítást. Az 51 éves szakember (akinek a munkáját Marie-Louise Eta és Sebastian Bönig segíti) a következőket nyilatkozta a klub honlapjának: 

„Várom a feladatot, és meg vagyok győződve arról, hogy sikerül elkerülnünk a kiesést. Jól ismerem az együttesünket, és tudom, hogy ha egyesítjük erőinket, akkor képesek vagyunk a szükséges pontok összegyűjtésére”.

„A bennmaradásért vívott harcban nem csak a csapat erejére, hanem az egész klub összefogására összefogására nagy szükség van. 

Bízunk Marco Grotéban és a stábjában, hogy sikerül annyira felpörgetniük a játékosokat, hogy az utolsó két akadályt sikerrel vegyék!”

 – magyarázta a döntést Dirk Zingler, az Union Berlin elnöke. 

A klub a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a döntését:

A klub első embere megköszönte az előd, Nenad Bjelica és csapata által végzett munkát is:

„A bajnokság közben sikerült stabilizálniuk a rendkívül nehéz helyzetben lévő csapatot, amelynek köszönhetően csak rajtunk múlik, hogy sikerüljön kiharcolnunk a bennmaradást a Bundesliga első osztályában”

Az Union Berlin profi labdarúgásért felelős igazgatója, Oliver Ruhnert szerint „az idény harmadik edzőváltásával új lendületet adunk csapatunknak. 

A játékosoknak minden támogatást megadunk ahhoz, hogy sikerüljön a bennmaradás. 

A nagy cél eléréséhez egy olyan edzői csapatra támaszkodhatunk, amely teljes mértékben ismeri a klubunkat, és szenvedélyesen végzi a munkáját!” 

Marco Grote egyébként 2022 júliusa óta irányítja az A-Junior Bundesligában szereplő Union Berlin U19-es csapatát is, sőt, ő volt, aki novemberben, az átmeneti időszakban egy mérkőzésre már átvette a felnőtt csapatot; akkor az Augsburg elleni 1-1-es döntetlennel szakította meg a negatív szériát. 

Az Union Berlin csapatát erősíti a magyar válogatott Schäfer András valamint a Ferencvárosból ismert Aissa Laidouni is.

A tunéziai válogatott középpályás (aki a legutóbbi, katari világbajnokságon az észak-afrikai együttes legjobb teljesítményt nyújtó futballistája volt) 2023 telén igazolt a berlini alakulathoz.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­I­g­­­a­­­z­­i n­i­m­­f­­o­­m­­­á­­­n­­­i­­­á­­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
kukasmacska
2024. május 07. 16:00
A Mainz nem kiesőhelyen áll, hanem osztályozós helyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!