A magyar válogatottban szeretne játszani a Barcelona szupertehetsége

2023. október 14. 08:23

A legtehetségesebbek közé választott, és mindössze 17 éves Yaakobishvili Áron legalább három nemzeti csapatban szerepelhetne, de ő magyar mezben lépne pályára a felnőttek között.

2023. október 14. 08:23
Barcelona, 2023. április 9.
Yaakobishvili Áron, az FC Barcelona kapusa csapatának edzésén a barcelonai Sant Joan Despi sportközpontban 2023. április 9-én. A csapat másnap a Girona ellen játszik a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban.
MTI/EPA/EFE/Toni Albir

Egyedüli magyarként szerepel a jövő legtehetségesebb ifjú labdarúgóinak listáján Yaakobishvili Áron, a magyar U17-es labdarúgó-válogatott és az FC Barcelona 2. számú csapatának kapusa – vette észre a csakfoci.hu.

A Guardian által összeállított listán a világ (szerintük) 60 legtehetségesebb 17 éves labdarúgója szerepel, és a magyar labdarúgó mellett mindössze két másik kapust említ. 

Érdekesség, hogy a lap 2017-ben Szoboszlai Dominikot is a legnagyobb fiatal tehetségek közé sorolta.

A Guardian azt írja, Yaakobishvili Áron 11 éves volt, amikor családjával Barcelonába költözött, így a katalán topklubnak nem is kellett Magyarországra küldenie a játékosmegfigyelőit, mivel a fiút egy helyi kiscsapat játékosaként felfedezték. Olyannyira, hogy a klub híres utánpótlásképző iskolájában, a La Masiában öt éve a magyar származású kapus számít az egyik legígéretesebb tehetségnek – áll a fitala focista bemutatásában.

Hol játszik most Áron?

Yaakobishvili Áron a Barcelona tartalékcsapatánák tagja, amely a harmadosztályban szerepel.

A Guardian szerint a magyar labdarúgó agilis és remek reflexekkel van megáldva, ráadásul mindkét lábával kiváló, ami egy modern kapusnál elengedhetetlen. 

Emellett koncentrált és nyugodt – egyesek szerint talán túlságosan is nyugodt. 

A játékos származásáról szólva

Yaakobishvili Áron édesanyja magyar, édesapja pedig Grúziában született, és a fiatal tehetség izraeli útlevéllel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy több lehetőség közül választhat, már ami a válogatottságot illeti. 

Yaakobishvili Áron azonban azt mondja, ő csak Magyarországot szeretné képviselni.

A magyar labdarúgó már többször is lehetőséget kapott, hogy az Fc Barcelona első csapatával edzzen, ahol olyan játékosokat kellett megállítania, mint robert Lewandovski.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Toni Albir  

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maciapu
2023. október 27. 01:42
Az ütemterv szerint halad Magyarországon a népességcsere. Az országfoglalók annyira magabiztosak már, magyarán, annyira beépültek és beágyazódtak mindenhova, hogy már a rejtőzködésre sem kell adniuk. Izrael előbb-utóbb megszűnik, mivel az arab világ sose fog megbékülni vele, a zsidók pedig nem olyanok, akik hajlandóak lennének bárkivel is közösködni. Amikor a Közel-Keleten megszűnik Izrael, a Kárpát-medencében már készen áll az átköltözők számára Jungary, Judapest fővárossal. Jákobfia Áron - ízlelgessétek az eljövendő új "magyar" neveit. És csodáljátok meg azt a remek toldalékot a gyerek orra helyén.
Squalline
2023. október 14. 11:34
Max. 4-5 év, de lehet hamarabb is, és szükség lesz egy jó kapusra és / vagy az állandó cseréjére. Főleg, ha Gula esetleg már nem lesz a régi, mert szerintem már nem. Ezt csak azért mondom, mert Gula sérülése nem a legjobb. Van, hogy egy kapus tétlenül ácsorog 15-20 perceket is, azután meg hirtelen produkalni kell egy irdatlan vetődést vagy kifutást. Ez nem éppen a már sérült térdszalagok legjobb barátja.
chief Bromden
2023. október 14. 08:46
Ha felépül Gulácsi, akkor még szerezzen tapasztalatokat. Ha nem, akkor szükség lenne egy nemzetközi szintű kapusra.
Ergit
2023. október 14. 08:43
Szerintetek a magyar foci végre végleg kimászott a gödörből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!