Lady Gagától Tim Burtonig – ezt a 10 filmet várják legjobban a magyarok 2024-ben

2024. január 26. 06:03

Az összes film franchise vagy folytatás.

2024. január 26. 06:03
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

A Magyar Filmadatbázis nyilvánosságra hozott adatai alapján a magyar nézők 2024-ben a Dűne folytatását várják a legjobban a mozikban. 

A TOP 10-es lista érdekessége, hogy a rajta szereplő összes film franchise vagy folytatás. Köztük ráadásul két olyan kultfilmet is találunk, amely több évtized után kap most folytatást: a Beetlejuice és a Gladiátor. A legjobban várt filmek tízes listáján helyet kapott három képregény adaptáció is – a Deadpool, a Joker és a Venom.

A listát az alapján állították össze, 

hogy közel 100.000 adatlap megnyitás során a hazai nézők mely címekre kerestek rá a legtöbben. 

Ennek tükrében a február 29-én debütáló Dűne második részét várják a legtöbben. Miután Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült, a pusztaságban bujkál egy titokzatos nomád nép, a fremenek között. Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, de döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.

A második helyen a Deadpool 3 áll. A Marvel első 18+-os nagyjátékfilmjében visszatér Ryan Reynolds, és Hugh Jackman is ott lesz Rozsomák szerepében. A Shawn Levy rendezésében készülő film várhatóan 2024. július végén kerül majd a mozikba.

Dobogós lett még a Sega videójátéka alapján készült Sonic, a sündisznó 3. is, melynek bemutatóját december 26-ára ígérik. Az előző rész végén a Shadow által megmentett Maria Robotnikot születése után elfogták. Vélhetően innen veszi fel a történet fonalát az új film.

Lady Gaga a Jokerben

Októberre várható a negyedik helyen végzett Joker 2. A rendezői székben ismét Todd Phillips ül. A 2019-es Joker zenés folytatásában visszatér Joaquin Phoenix, 

és Harley Quinn karaktere is benne lesz az új filmben, akit Lady Gaga alakít majd. 

Az ötödik legjobban várt film a Furiosa: Történet a Mad Maxből. A várhatóan május végi bemutató a Mad Max: A harag útjánál negyvenöt évvel korábban játszódik. A filmben történt némi változás is, hiszen a karakter, akit az előző részben Charlize Theron játszott, most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja majd.

A toplista hatodik helyén a Gladiátor 2. áll. Ridley Scott új filmjének főszereplője Paul Mescal. Ő játssza majd Luciust, Lucilla (Connie Nielsen) és Maximus (Russell Crowe) fiát. A Gladiátor 2. előreláthatólag november 22-én kerül a mozikba. 

A hetedik a november 8-án a mozikba kerülő Venom 3. lett. A főszereplő Tom Hardy és Kelly Marcel által írt forgatókönyvből készült film Kelly Marcel rendezői debütálása is lesz egyben.

Tim Burton-film is a listán

A nyolcadik helyen Tim Burton 1988-as horror vígjátékának folytatása, a Beetlejuice 2. végzett, melyben felbérelnek egy szellemet, aki segít kísérteni egy házat. A tervek szerint szeptemberben debütáló filmben olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, 

mint Willem Dafoe, Winona Ryder, Michael Keaton, Monica Bellucci és a Wednesday-sorozatból jól ismert Jenna Ortega.

Kilencedik lett a júniusra ígért Bad Boys 4., melyben visszatér Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa. A rendezői széket a Bad Boys 3. – Mindörökké rosszfiúkat is készítő Adil El Arbi és Bilall Fallah foglalja el. 

A listát végül az áprilisban mozikba kerülő Godzilla x Kong: Az Új Birodalom zárja.

Nyitókép: Dűne

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. február 05. 11:01
Ilyen ez a mai magyar "ifjúság". Nálam a Tim Burton jöhet, a többit magasról szarom le.
gebsi1
2024. február 05. 06:33
90%-a egy nézhetetlen fos, ezért nem igazán várok semmit, de akinek ilyenekre van szüksége ahhoz hogy szórakozni tudjon, hááát az nézze.... A "wokes"baromságok miatt már amúgy is nagyon kevés amerikai filmet nézek.
Akitlosz
2024. január 26. 12:40
Megint gázpalack fogja hajtani a lovas szekereket, mint az első gladiátorban? https://www.youtube.com/watch?v=3tVXEltaews 0:39 s, 2m 14 s
Rodolfo
2024. január 26. 10:56
Dűne - oké. Mad Max / Furiosa - talán(MM rajongóként kíváncsi vagyok rá). A Joker 2 is érdekelne, az első "rész" nagyon tetszett nekem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!