Kiderült: nem egyedi eset a Nemzetiben történt horrorbaleset

2023. november 12. 19:48

Sajnos korábban, más színházakban is történt hasonló eset, az egyik ilyen során egy színész még a karját is eltörte.

2023. november 12. 19:48
Béres Sándor

Megírtuk: baleset miatt szakadt félbe a Rómeó és Júlia előadás a Nemzeti Színházban. A rövid időn belül kiérkezett mentősök Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó művészeket „a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították. A körülményekhez képest jól vannak” – erősítette meg az intézmény közösségi oldalán Vidnyánszky Attila főigazgató.

A baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. 

A két kiváló színművészünknek, kollégánknak mielőbbi gyógyulást kívánunk és várjuk vissza őket a színházba. A repertoárban elkerülhetetlenül bekövetkező változásokról folyamatosan tájékoztatjuk kedves nézőinket” – fogalmaztak. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Mi történt a Nemzeti Színházban?

A balesetről a Bors szolgáltatott friss információkat: mint fogalmaztak, meg nem erősített forrásból úgy értesültek, hogy „a horrorisztikus balesetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. 

Az Üvegtigrisből is ismert színész ekkor váratlanul megszédült, mindketten átestek a korláton, majd a színpad deszkáira zuhantak a több méter magasból.”

Állítólag mindkét színésznek műtétre volt szüksége a kórházba szállítást követően, s bár állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes. Erről korábban itt számoltunk be.

Ezt is ajánljuk a témában

Sajnos nem egyedi esetről van szó

Mint a Blikk vasárnapi cikkében rámutatott: „nem egyedi eset, ami a Nemzetiben történt”. Mint a lap felidézte: „Gálffi Lászlót 1985-ben a Vígszínházban egy elromlott színpadi tőr sebesítette meg, ami miatt kórházba kellett szállítani”. De 2006-ban az Operettszínház Rudolf című előadása közben „a túl korán szétnyíló díszlet miatt a két főszereplő, Vágó Bernadett és Dolhai Attila több métert zuhant”. Valamint Peremartoni Krisztina „szintén a Nemzetiben a Rómeó és Júlia főpróbáján esett három métert, és eltört a karja” – sorolja a hasonló, szerencsétlen baleseteket a portál.

A színészet veszélyes üzem, kötelező mindenkire biztosítást kötni. A színház dolga alaposan kivizsgálni az ügyet és feltárni, hogy mi lehetett a probléma”

– idézi a lap Mihályi Győzőt, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökét, aki tehát minteg megerősítette a Nemzeti Színház közleményét a vizsgálatot illetően. A lap teljes cikkét a témában itt olvashatja.

***

Nyitóképen: Horváth Lajos Ottó Prospero és Szász Júlia Miranda szerepében William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. november 12. 23:18
A műszaki személyzetnél pedig halálesetek is előfordultak..
Kormánypárti2
2023. november 12. 22:30
Azbazdmeg! Veszélyes üzem! Hatvan évesen tetőfedőként nyolc emelet magasban, az csak balettszínházi ujjgyakorlat.
machet
2023. november 12. 20:54
A karját?Azt a mindenit.
lájkbajnok
2023. november 12. 20:34
Ilyenkor a nagyszájú Vidnyánszky sehol nincs. Kámforrá válik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!