Heineken: Kérjük, hogy mérlegeljenek, mielőtt bojkottálni kezdenék söreinket!

2017. február 01. 12:28

Mérlegelésre kéri a Heineken elleni bojkotthoz csatlakozókat a Heineken Hungária Zrt. üzemi tanácsa, miután Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője a cégcsoport termékeivel szembeni bojkottra kérte az embereket a román védjegyvita miatt.

2017. február 01. 12:28

Patakiné Varga Emília, az üzemi tanács elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a bojkottot kiváltó esemény teljesen független a magyarországi vállalattól, annak mintegy ötszáz dolgozójától, a több ezer hazai vendéglátós és bolti partnerétől, beszállítóitól. A felhíváshoz csatlakozók veszélyeztetik a cégcsoport magyarországi dolgozóinak munkahelyeit, ezáltal megélhetését, fűzte hozzá.

Magyar Zoltán keddi sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte a marosvásárhelyi táblabíróság pénteki jogerős döntését, amellyel betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. A politikus szerint a bojkottal nyomást lehet helyezni a multinacionális cégre.

A sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát. A marosvásárhelyi táblabíróság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a táblabíróság elutasította az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Project Kft. és a cég alapítója, Lénárd András fellebbezését, érvényben hagyva a 2015 júliusában hozott ítéletet. A Heineken Hungária Zrt. az amszterdami székhelyű Heineken csoport tagja, Magyarországon Sopronban és Martfűn rendelkeznek gyártóbázissal. (MTI)

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 26. 10:13
Mérlegeltem és nem veszek. A családom sem. Ennyi.
zakar zoltán béla
2017. március 20. 16:01
NEM! Íze vagyon a Csíkinek, vize miatt! Hess!
választópolgár
2017. március 19. 22:21
Nincs mérlegelés. Nemcsak sört, de Semmit nem veszek ami holland. Majd megtanulja a degenerált holland is, hogy a magyar olyan mint a kovakő, minél jobban ütik, annál jobban szikrázik. Bojkott minden holland termékre. A kakaóporotokra is amit a gyarmatokról loptatok.
választópolgár
2017. március 19. 22:21
Ebből hatékony marketinget lehetne kihozni. Dávid és Góliát küzdelme megtestesíti a magyarság küzdelmét a fennmaradásért a nyugati multival szemben. Lehetne a neve pl: Cimke felirat: EZ EGY OLYAN SÖR, AMI MÁS SÖRGYÁR SZERINT NEM LÉTEZIK vagy: Hívhatnák úgy, hogy a "Betiltott székely sör" Mindenki tudná mi az és miért ez a neve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!