3D szkennelő app lakásfelújításhoz

2016. november 15. 11:30

Egy új iOS-appal fél perc alatt leszkennelhetjük otthonunkat. Az alkalmazás főként építészeknek, belső építészeknek, lakásfelújítóknak és más tervezőknek ajánlott.

2016. november 15. 11:30

Az Occipital startup 2013-ban rendkívül sikeres Kickstarter-kampányt követően mutatta be az iPad-kiegészítő Structure Sensor hordozható 3D szkennert, a most bejelentett Canvas iOS-appal pedig még könnyebbé teszi a 3D szkennelést. Az új alkalmazással elsősorban építészekre, belső építészekre, lakásfelújítókra és designerekre gondoltak.

A Structure Sensor sokakat inspirált appfejlesztésre, különféle területeken (3D testszkennelés stb.) használják is őket. Az Occipital saját felhasználóbarát appja szobákat, helyiségeket szkennel le, a szkeneket feldolgozza, kiszámolja a térméreteket, és az anyagot CAD (computer-aided design) modellé alakítja.

A Structure Sensor által működtetett app egyetlen gombnyomással, a helyiségben járkálva teszi lehetővé az adott tér leszkennelését. Munka közben több tízezer mérést rögzít, amelyek alapján számolja ki a digitális modell pontos mértékét.

A szkennelés fél percig, a CAD-fájllá konvertálás (amelyet kérésre az Occipital szakértői végeznek el) két napig tart.

Jeffrey Powers, az Occipital társalapító-vezérigazgatója szerint a Structure Sensor és a Canvas a jövő lakásbelső-tervezésének és lakásfelújításának alapja.

Maga az app ingyenes, a szenzor viszont 379, a nagylátószögű lencsék 39, a szken CAD-fájllá konvertálása 29 dollár.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szilu7
2016. november 15. 22:07
Miért az a címe, hogy szkennelő APP? És még tetézi: "Egy új iOS-appal fél perc alatt leszkennelhetjük otthonunkat." Nem az appal szekennelek, hanem egy iOS eszközre szerelt ~400 dolláros szenzorral. (És természetes, hogy a szenzor mellé jár egy app.)
NeMá
2016. november 15. 22:06
"If you want your scan converted into a CAD file, you can receive it in 48 hours" Mert szerintem ülnek az irodában kínai gyerek rabszolgák és manuálisan csinálják. Tényleg röhej!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!