És a magyar olvasók kinek adnák a Hugo-díjat?

2016. augusztus 18. 07:30

Hétvégén lesz Kansasben a MidAmeriCon II, ahol sok egyéb fontos esemény mellett az is kiderül, hogy ki nyeri idén a Hugo-díjat. Mi most a magyar olvasókat kérdezzük arról, hogy ők kinek adnák az egyik legrangosabb irodalmi sci-fi és fantasy-díjat a regény kategóriában. Versenyben: Ann Leckie, Neal Stephenson, Naomi Novik, N. K. Jemisin és Jim Butcher.

2016. augusztus 18. 07:30
Pintér Bence

A hétvégén eldől, ki kapja idén a világ egyik legrangosabb SFF-díjának számító Hugo-díjat. Több kategóriában folyik a verseny, de a legnagyobb figyelem természetesen a regényekre vetül, ahol Ann Leckie, Neal Stephenson (kritikánk), Naomi Novik (kritikánk), N. K. Jemisin (kritikánk) és Jim Butcher könyvei versenyeznek egymással. A legtöbb díjra közülük Az ötödik évszakot (Jemisin) és A Rengeteget (Novik) jelölték, eddig utóbbi volt a sikeresebb: már a Locust, a Nebulát és a Mythopoeic-díjat is bezsebelte.

Mint korábban írtuk, az öt könyvből négy magyarul is megjelent, vagy meg fog jelenni, így van alapja feltenni a kérdést a magyar olvasóknak: kinek adnák ők a díjat az idén?

Te kinek adnád a Hugo-díjat idén?
Ann Leckie: Ancillary Mercy (Orbit, itthon: Gabo SFF)
Jim Butcher: The Cinder Spires: The Aeronaut’s Windlass (Roc)
N.K. Jemisin: Az ötödik évszak (Orbit, itthon: Agave Könyvek)
Neal Stephenson: Seveneves – A hét Éva (William Morrow, itthon: Fumax)
Naomi Novik: Rengeteg (Del Rey, itthon: Gabo SFF)
Poll Maker
 
 
 
 
 
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adam
2017. október 24. 20:15
Lehetne egy hatodik pont is, "Menjen inkább mind kapálni" szöveggel? Ígérem, akkor szavazok!
gabor7th
2017. október 24. 20:15
Legyen benne fekete főszereplő, LMBTQ, feminista, tradicionális érték ekézés és már meg is van a győztes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!