Ilyen messze van a kilencedik bolygó, már ha van

2016. március 10. 10:03

Egy drón és egy futballpálya segítségével rakták össze a Naprendszer könnyen felfogható modelljét. A videóból az is kiderül, milyen elképesztően messze van a feltételezett kilencedik bolygó a Naptól.

2016. március 10. 10:03

Egy focipálya, egy focilabda, néhány tű, bors-, borsó- és szőlőszem, valamint egy drón segítségével rakta össze Mark Rober a Naprendszer méretarányos modelljét. A videóból az is kiderül, hogy a feltételezett kilencedik bolygó milyen elképesztően messze kering a Naptól.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peti
2016. március 11. 06:49
Akitlosz, b+, nehogy már a bolygók (égitestek) osztályzásához az emberi fajt vedd alapul, és direkt párhuzamot vonj... Nácizás... B++ Ez olyan, mintha azt mondanád, minden emlős (vagy minden gerinces, netán minden állat) ember, merthogy azok is élnek és mozognak.
Akitlosz
2016. március 10. 20:41
Az nem a kilencedik bolygó, hanem a tizenvalahányadik. Minden "törpebolygó" is igazi bolygó. Hátrányos megkülönböztetésük indokolatlan és tudománytalan. Próbálnák csak meg a törpe embereket külön számolni a többi embertől! Olyan nácizást kapnának a jogvédőktől, meg a liberálisoktól, hogy arról koldulnának! A Ceres, a Plútó az Eris is igazi bolygók. Ami elég nagy ahhoz, hogy kvázi gömb alakú legyen, egy csillag körül kering, de maga nem csillag az bolygó.
peti
2016. március 10. 20:40
Az is érdekes, és sokaknak biztosan újdonság (ezzel kezdi), hogy a Nap-Föld távolság (focilabda méretű nap esetén) kb. 23m, és a Föld egy gombostűfej mérete a focilabdához képest. A Mars meg kb. még 12-13m a Földtől, úgy, hogy a Hold, az egyetlen égitest, ahol valaha jártunk, kb. 6cm-re kering a gombostűfej-Földtől, ha jól számolok... Érzékelteti a nehézséget a legközelebbi bolygóig, és hát azzal se vagyunk gyakorlatilag sehol. Szerénység, elvtársak, szerénység :)
peti
2016. március 10. 20:26
Az ember csak ámulva csodálja mind az univerzumot, mind a videó készitőjét - ez utóbbi képes volt valamit megéreztetni abból a gyakorlatilag felfoghatatlanul grandiózus nagyszerűségből, amit az előbbi jelent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!