A Deadpool sikere után jöhetnek a felnőtteknek szóló képregényfilmek

2016. február 17. 14:00

Kasszasiker lett a „R” korhatár-besorolást kapó Deadpool, ennek nyomán máris bejelentették, hogy a harmadik Farkas-szólófilm is hasonló besorolást kapva készülhet el. Az elmúlt évtizedben szárnyra kapó képregényfilm-őrület eddigi darabjai jórészt a szülői felügyelettel még ajánlott kategóriába kerültek, most ez változhat. A galaxis őrzői rendezője szerint viszont Hollywood hibázni készül.

2016. február 17. 14:00

Az elmúlt években tucatszám készültek az egyre népszerűbb képregényes és könyves adaptációk, amelyekkel elsősorban a fiatalabb közönséget igyekeztek megtalálni a készítők. Ezért hiába kaszaboltak és lőttek a hősök és az ellenfelek, nem volt káromkodás, szex és vér a képernyőn: ezek ugyanis már túllépnék a szülői felügyelettel még ajánlott filmek kategóriáját (PG-13). A „R” besorolst kapó, azaz 17 éven felülieknek ajánlott Deadpool sikere azonban arra ösztönözheti a studiókat, hogy több ilyen filmet készítsenek: be is jelentették, hogy a következő Wolverine, avagy magyarul Farkas-történet már így készülhet el.

Szexjelenet a Deadpoolban, PG-13 besorolással

Ez a gyakorlatban több vért, több meztelenkedést, több altesti poént és káromkodást jelent, ami egyes esetekben nem lenne rossz: vannak filmek, amelyeknek kifejezetten rosszat tett, hogy finomítani kellett az alkotásokon. Nem mindenki felhőtlenül boldog azonban: James Gunn, A galaxis őrzői rendezője Facebookon fejtette ki, miért hibázik Hollywood. Szerinte az ipar csak azt látja, hogy az R-besorolás miatt lett siker a Deadpool, és most megpróbálják majd csak ezt az aspektusát másolni a filmnek, ami nem lesz elég a sikerhez.

Talán végre vérengzést is látunk Farkastól

Leírta, hogy ugyanez volt az ő filmjével: sikeres lett, aztán hónapokon belül előkerült egy csomó olyasmi filmötlet, mint az övé, hasonló megoldásokkal az előzetesekben. Szerinte a Deadpool unikális siker. „Eredeti, átkozottul jó, szerelemmel készült és nem félt kockázatokat vállalni” – írja. Szerinte Hollywood ismét rossz leckét fog megtanulni és olyasmi filmeket fog készíteni, „mint a Deadpool” – de nem olyan jót vagy eredetit, csak külsőségeiben hasonlót. „Hülyének fognak nézni, ami az egyik olyan dolog, amit ez a film nem csinált” – mondta.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!