Milliókért ment el a hamis magyar Boba Fett-figura Londonban

2015. december 14. 13:50

Négymillió forintért vitte el valaki a Sotheby's aukcióján a Magyarországon készült, nem hivatalos, fröccsöntött Boba Fett-bábut. Nem csak a fejvadászból készült kalózverzió, melyeket a nyolcvanas, kilencvenes években hivatalos figurák árának töredékéért árultak a magyar boltokban.

2015. december 14. 13:50

Sokat ért egy londoni árverésen a Star Wars-akciófigurák magyar kalózverziójának egyik darabja: a bontatlan csomagolású Boba Fettért valaki 15 ezer dollárt, azaz körülbelül négymillió forintot tett le az asztalra – írja a 444. Füle Zoltán figurákról szóló cikke szerint a Birodalom visszavág 1982-es bemutatója után jelentek meg Magyarországon a hivatalos figurák, azonban kisebb vagyonba kerültek: 360, majd 99 forintba – a havi átlagfizetés olyan 1000-2000 forint körül mozgott.

A magyar lelemény azonban verhetetlen, és mint az ilyenkor lenni szokott, valahol fusiban, maszekban elkezdtek kalózverziót készíteni a George Lucas filmjének szereplőiből. Ezek a bábuk már csak húsz forintba kerültek. A fröccsöntött kalózfigurák a cikk szerint még a kilencvenes években is hódítóttak, majd a kétezres években a rajongók gyártottak tribute-sorozatot a kamubábukból. A Magyar Star Wars Klub honlapján van egy csomó fotó a bábukról, de azért mi is megmutatunk párat:

Meg ne fogd azt a markolatot, Luke!

Ez Kylo Ren fénykardjának egy korai verziója lenne Leia hercegnő mellett?

Belenézett a tükörbe, és megborult ez a Han Solo

A négymilliós Boba Fett

És végül a kedvencünk: Darth Vader, felhajtott gallérral

(Fényképek: Magyar Star Wars Klub)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tábor Radosti
2015. december 16. 00:45
úgy kell neki!
Csomorkany
2015. december 15. 12:33
Mi lesz, ha megtudják, hogy hamis!
Pintér Bence
2015. december 15. 07:08
Luke-nál is van fénykard, Leiánál pedig az a locsolócsővég szerintem nem fénykard, hanem valami más fegyver akart lenni, csak nem sikerült. Én tök megértem, nehéz lehetett úgy dolgozni, hogy kb. fogalma sem volt a mesternek, hogy mit is csinál pontosan.
Mezőbándi
2015. december 14. 21:16
Volt Vaderem. Luke máig megvan, de sajnos a kardfogó markáról letörtek az ujjak :/ Szerintem így már legfeljebb 1000 dollárt ér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!