Darth Orbán és Angeleia hercegnő – csillagok háborúja az EU-ban

2015. december 10. 13:34

A Star Wars: az EU epizód címmel készült rövid videó egy messzi-messzi bürokráciába kalauzol el minket, ahol Angeleia hercegnő meg akarja nyiti az EU-t a menekültek számára, a félelmetes Darth Orbán azonban ellenszegül neki.

2015. december 10. 13:34

Az Európai Unió, az államok galaktikus jelentőségű szövetsége évtizedekig a béke, a stabilitás és a megfelelő vastagságú pizzatészta biztosítéka volt a tagjai számára, de a szövetséget szakadás fenyegeti – kezdődik a német NDR televízió Extra 3 című műsora saját Star Wars-feldolgozása.

„Egy messzi-messzi bürokráciában, amit EU-nak hívnak, nem tudnak megegyezni a menekültkérdésben. Angeleia hercegnő, aki az egész univerzumban a frizurájáról ismert, meg akarja nyitni az EU-t a menekültek számára.

Ő, a félelmetes Darth Orbán ezt máshogy látja: a menekültkérdés »nem egy uniós probléma, hanem egy német probléma.« A fűtetlen bolygó, Lengyelország jéghideg úrnője is az Erő sötét oldalára állt, a szolidaritás nyomait sem mutatva. Angeliának a dán droidok miatt is bosszankodnia kell – és a megnyerő megjelenésű, de teljesen keményfejű lázadó, Luke Ciprasz is megnehezíti az életét.

A rövid epizódban Angeleia hercegnő és Darth Orbán mellett feltűnik a kétszáz éves Yoda mester (Wolfgang Schäuble) is és a bajor Csubakka (Horst Seehofer) is.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. február 05. 22:15
Hát igen! A németek a humorukról híresek.
1120
2015. december 12. 21:28
Hihi! Schäuble tényleg úgy néz ki, mint Yoda!
Akitlosz
2015. december 12. 21:28
Jó a szereposztás. Juncker császár azonban hiányzik. És Han Tusk is.
abraxas
2015. december 12. 21:27
Dehogyis! Angelika hercegnő az, aki rá akarja szabadítani az ewok állítólagos agysebészek, autóépítő mérnökök és IT-szakemberek hadát a galaktikus szövetség bolygóira. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!