Képregényhírek – 38. hét

2015. szeptember 17. 15:09

A héten kijöttek a Marvel és az Image decemberi előzetesei, Captain Marvel új szerepet és csapatot kap, nyolc sorozatát szüntette meg a DC és még az is kiderült, hogy milyen új veszéllyel kell szembenéznie az X-Men mutánsainak.

2015. szeptember 17. 15:09
Admin

A Diamond Comics képregényterjesztő kiadta az augusztusi eladási adatokat

A listát a Secret Wars ötödik része vezeti, ezt követi a Star Wars sorozat és a fő Batman sorozat. Kiemelkedően jól teljesített még az Amazing Spider-Man: Renew Your Vows, ami két számmal is felkerült a tízes listára.

A teljes lista így áll össze:

1. Secret Wars #5 (Marvel)
2. Star Wars #8 (Marvel)
3. Batman #43 (DC)
4. Star Wars: Darth Vader #8 (Marvel)
5. Amazing Spider-Man: Renew Your Vows #3 (Marvel)
6. Amazing Spider-Man: Renew Your Vows #4 (Marvel)
7. The Walking Dead #145 (Image)
8. Justice League #43 (DC)
9. Civil War #2 (Marvel)
10. Star Wars: Lando #2 (Marvel)

További listákat és statisztikákat a Diamond Comics honlapján találtok. (DCD)

*

MARVEL

Megvannak az első infók az új Angela: Queen of Hel sorozatról

Marguerite Bennett író a Comic Book Resourcesnak adott interjújában árult el részleteket arról, hogy hogyan folytatja Angela történetét. Az új sorozat – ugyanúgy, ahogy az összes új Marvel cím – hét hónappal a Secret Wars után veszi fel a fonalat és az átugrott időben Angelának nemcsak a Serát sikerült megmenteni, hanem Hel uralkodójává vált. Az első történet kettejük új dinamikáját fogja körbejárni azt, hogy hogyan változott meg Sera a túlvilágon töltött évek alatt és, hogy hogyan változik meg Angela az új szerepkörében. (CBR

Captain Marvel új szerepet (és új csapatot?) kap

Részlet a Captain Marvel #1 borítójából
Részlet a Captain Marvel #1 borítójából

Eddig is lehetett tudni, hogy Carol Danvers az űrbe tart (ami nem meglepő, hiszen az utolsó sorozata is ott játszódott), azonban a Long Beach Comic Conon kicsit több információt is megtudhattak a rajongók. Úgy néz ki, hogy – ahogyan arra sokan tippeltek – Danvers a S.W.O.R.D.-höz kerül, legalábbis erre utal, hogy a sorozat állandó szereplője lesz Abigail Brand, a szervezet (korábbi?) vezetője. Nem ő lesz azonban az egyetlen szokatlan karakter a sorozatban, a készítők ugyanis elárultak, hogy a kanadai szupercsapat, az Alpha Flight is szerepet kap. (CBR

Mutánsok az Inhumanek ellen

Az IGN-en megjelent pár előzetes kép az Extraordinary X-Men, amikből kiderült, hogy az Inhumanek – valószínűleg nem függetlenül a pár éven belül érkező filmtől és az Agents of S.H.I.E.L.D.-ben betöltött szerepüktől – nemcsak több képregényes címet kapnak, hanem a Marvel univerzumon belül is veszélyt jelentenek az mutánsokra, ugyanis a terrigen köd megbetegíti és sterilizálja őket.  Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, még az egyik klasszikus X-Men ellenfél, Mr. Sinister is visszatér. (IGN)

Extraordinary X-Men
Extraordinary X-Men
 

Kijöttek a Marvel decemberi solicitationjei

Az előzetesek alapján decemberben jelenik meg a Secret Wars utolsó, kilencedik száma, amivel várhatóan végleg lezárul a Marvel univerzumformáló eventje, de ezen túl is érdekes infókat tudhattunk meg pár sorozatról.

  • Az A-Force egyik főszereplője – Singularity –azon kevesek egyike lesz, akik túlélték a Secret Wars eseményei, ráadásul ő fogja összehívni az új csapatot.
  • A Squadron Supreme tényleg olyan hősökből fog állni, akik a saját univerzumaik utolsó túlélői, ráadásul elsőszámú céljuk az lesz, hogy megbűnhődjenek azok, akik világuk pusztulásához hozzájárultak. Az kiderült, hogy az első ellenfelük Namor lesz, de ha jól sejtem hamarosan az Illuminati több tagja is veszélybe kerülhet.
  • Bár a készítők már többször hangsúlyozták, hogy Daredevil új tanítványa nem Gambit, de az előzetes ezt újra alátámasztja.
  • A bejelentett Gwenpool one-shot decemberben érkezik, remélem más is olyan izgatott, mint én!
  • Várható egy C-3PO on-shot!

(CBR)

*

IMAGE

Kijöttek az Image decemberi solicitationjei

The Walking Dead Omnibus Vol. 6 HC
The Walking Dead Omnibus Vol. 6 HC

A legizgalmasabb hírt a Spawn szolgáltatja, ugyanis a sorozat történetében először a főhős összecsap magával a Sátánnal. Gyűjtőknek továbbá érdekes lehet a hír, hogy a The Walking Dead hatodik omnibusának hardcover kiadása is decemberben érkezik. (Image)

*

DC

Nyolc sorozatát szüntette meg a DC Comics

Az IGN nyolc DC cím megszűnéséről adott hírt. A Batman '66,  Sensation Comics Featuring Wonder Woman (ez a kettő digitális cím volt), Green Lantern: Lost Army, Justice League United, Gotham By Midnight, The Omega Men, Lobo, és a Doomed fog végetérni. A DC nem közölt okokat, viszont jelezték, hogy – a sajtó értesüléseivel szemben – a Green Lantern: Lost Army eredetileg is csak minisorozatnak volt szánva, így technikailag ezt a sorozatot nem törölték (sőt az író szerint a történetet egy másik minisorozat viszi tovább). (IGN)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!