„Ez azért van, mert fekete vagyok” – kiabálta egy transz férfi, miután megállították a rendőrök, mert lámpa nélkül vezet

2024. március 05. 14:30

Soros ügyésze eljárást indított.

2024. március 05. 14:30

Lecsapott a Pennsylvania állambeli rendőrség a philadelphiai városháza LMBTQ-ügyi irodájának transznemű vezetőjére, Celena Morrisonra, illetve szintén transznemű férjére (feleségére? házastársára?), az Arcila-Adams Transzügyi Erőforrásközpont képessé tételi programigazgatójára, Darius McLeanre szombaton – számol be a Daily Mail.

 

A jelöletlenül járőröző rendőrök a rendőrség tájékoztatása szerint szombaton állították meg Morrison autóját, mert az LMBTQ-irodavezető kikapcsolt tompított fényszóróval, a követési távolságot be nem tartva közlekedett.

Mielőtt azonban a rendőrség ezt közölni tudta volna vele, a rendőrautó mögött megállt férje (felesége? házastársa?), McLean egy másik autóval, és kígyót-békát kezdett kiabálni a rendőrre.

Miután McLean nem engedelmeskedett a rendőrség utasításainak, a rendőrök megpróbálták letartóztatni – ebben viszont már a feleség (férj? házastárs), Morrison igyekezett meggátolni a rendőröket, ezért dulakodás kezdődött.

 „Nem azért csináljuk, mert fekete vagy”, „nem volt felkapcsolva a lámpád”

Eközben egy harmadik személy – állítólagosan egyikük húga – videóra vette a jelenetet, és egy azóta törölt Facebook-oldalon nyilvánosságra hozta. A jeleneten az látható, hogy az oldalán fekvő McLeant a rendőrök bilincsbe verik, az Morrisont hívja segítségül,

és azt üvöltözi: „Azért csinálják, mert fekete vagyok!” – Morrison pedig azt visítozza a rendőröknek, hogy „a polgármesternek dolgozom!”

A rendőrök a felvétel alapján igyekezték közölni vele, hogy „nem azért csináljuk, mert fekete vagy, ez egy egyszerű közúti ellenőrzés volt, mivel nem volt felkapcsolva a lámpád, nem volt felkapcsolva a lámpád és nem tartottad a követési távolságot”. Végül mindkettejüket letartóztatták letartóztatásnak való ellenállás, igazságszolgáltatás akadályzása, és garázdaság vádjával.

A demokrata polgármester szerint „aggasztó”, ami történt

Morrison főnöke, Cherelle Parker philadelphiai demokrata polgármester az X-en a felvételt „nagyon aggasztónak” nevezte. Larry Krasner, Philadelphia demokrata körzeti ügyésze a felvételre reagálva vizsgálatot indított az ügyben, és a lakosságot további bizonyítékok, fotók és videók szolgáltatására hívta fel.

A progresszív ügyészt 2017-ben választották meg Soros György 1,7 millió dolláros (nagyjából 620 millió forintos) támogatásával.

Hivatali ideje alatt jelentősen lazított a marihuána birtoklása miatt letartóztatott vádlottak büntetési gyakorlatán, illetve enyhített a feltételesen szabadon bocsátottak ellenőrzésén is. Tevékenységével ezért a helyi közéletben kiérdemelte a „Let-em-go Larry”, azaz „Szabadonengedő Lőci” becenevet.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­ö­g­­ö­s­­ ­­­l­á­­n­y­­o­­k­­­ ­­v­á­r­n­­a­­k­­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
2024. március 10. 20:03 Szerkesztve
"a követési távolságot be nem tartva " Autóval egymás seggében? Ez valami új módi vagy mozgalom lehet. Itt mi még nem értjük az ebben rejlő élvezetet. Jöhet az újabb betű az LMBTQ mögé!
Autofocus
2024. március 10. 00:09
Azt a lámpát végleg lekapcsolták.
Reszelő Aladár
2024. március 09. 07:42
Majd amikor nyilvánosságra kerül a felvétel és benne lesz, hogy a közeg közli, hogy miért állította meg és hogy amúgy 28 dollár lett volna a bírság, akkor majd elindulhat végre egy vita a normalitás köreiben, hogy akkor meddig tart a fordított nap az elmegyógyintézetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!