A Harry Potter írója kiakadt, hogy nőnek neveztek egy transzneműt a hírekben, ezt reagálta!

2024. március 01. 10:18

J. K. Rowling nem először fejti ki véleményét a woke-őrülettel kapcsolatban.

2024. március 01. 10:18

J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek írója nemrég az X-közösségi oldalán reagált a Sky News egyik hírére, amely arról számolt be, hogy életfogytiglani börtönbüntetést kapott egy „nő”, aki videóra vette, ahogy megöl egy macskát turmixgéppel. A szóban forgó személy négy hónappal később pedig egy férfival is végzett.

Erre J. K. Rowling azt írta:

Elegem van ebből a szarból. Ez nem egy nő.”

„Az ideológiavezérelt félretájékoztatás nem újságírás”

Majd pár órával később egy újabb bejegyzéssel jelentkezett, melyben idézte The Guardian egy cikkét, amely nem emelte ki, hogy 

Blake nem cisz nő, tehát nem született nő. 

Ezt a lap egy újságírója sérelmezte, Rowling pedig továbbosztotta, majd később ki is fejtette, hogy mi a problémája a dologgal:

  • „A bűnügyi statisztikák használhatatlanná válnak, ha az erőszakos és szexuális támadásokat, amiket férfiak követnek el, női bűncselekményként könyvelik el;
  • Aktivisták már elkezdtek kampányolni azért, hogy ezt a szadista gyilkost helyezzék női börtönbe;
  • Az ideológiavezérelt félretájékoztatás nem újságírás”

 – írta az írónő.

Nem az első woke-csörte

Rowlingnak nem ez az első „kifakadása” az LMBTQ-személyekre és a woke-ra. Legutóbb például azzal „akasztotta ki” a transznemű nőket, hogy egy nagyobb összeggel támogatott egy feminista szervezetet, amely a brit Legfelsőbb Bíróságon támadja meg Skócia nemrég elfogadott nő-definícióját.

A jogszabály ugyanis 

nőnek tekinti a transznemű „nőket”, a magukat nőnek érző férfiakat.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: TOLGA AKMEN / AFP

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. március 02. 05:36
Nem cisz nő??? Hanem mi? Fisz? Fasz?
laszlokiss597
2024. március 02. 04:38
Ő jelentette ki korábban,hogy csak a nőknek van méhnyakjuk és csak ők menstruálnak.Amúgy ezt az őrületet(se)a libsik nem mossák le magukról.
Megtalálta
2024. március 01. 16:19
A feministák sokat tettek azért, hogy ide jutottunk. Egyébként egyetértek vele, ez az izé nem nő.
74bro
2024. március 01. 13:41
A feministák segítettek csúcsra járatni az identitáspolitikát. Egyenes út vezet Simone de Beauvoir "Második nem" című könyvétől Judith Butler "Problémás nem" című alkotásáig. Rowling társtettes, aki most szörnyülködik, hogy "de én nem ezt akartam". A liberális felbontja az évezredes kulturális elkötelezettségeket; továbbfejlesztett woke kiadása már a biológiai kötelékeket is semmisnek tekinti. Rowling nem veszi észre, hogy ő is rossz irányba fordult, csak azt, hogy vannak, akik konzekvensen még nála is tovább haladnak a zsákutcában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!