A nap, amikor a németek elkezdenek magyarul tanulni, mert védelmet keresnek Európában

2024. január 04. 10:42

Magyarország migrációs politikáját dicsérik és menekülnének Németországból a Die Welt olvasói, akik félve nézik, hogyan alakul át hazájuk a bevándorlók hatására. Sokak szerint az európaiak többsége régóta egyetért a magyar állásponttal, csak a baloldali ideológia buborékjában élők választanának más utat.

2024. január 04. 10:42
New Year's Eve - Leipzig

„Hiszem, hogy a magyar nyelv megtanulásának lesz értelme azok számára, akik szabadon és félelem nélkül akarnak élni Európában" – ilyen, és ehhez hasonló hozzászólások záporoznak a Die Welt interjúja alatt, amelyben Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági tanácsadója Németország elhibázott migrációs politikájáról és a növekvő terrorveszélyről beszélt. Többen is azt írták, a terveik között szerepel, hogy megtanuljanak magyarul, míg valaki azt remélte, gyermekei el tudják hagyni Németországot, mert sajnálná őket a rájuk váró jövő miatt.

Magyarország ellentmondásos migrációs politikájában az ellentmondásos jelzőnek pozitívnak kell lennie. Magyarország mindent jól csinált

– szögezték le többen, míg valaki feltette a kérdést, hogy miért is lenne vitatott a magyar álláspont, amikor az európai lakosság többsége egyetért vele.

Ezt is ajánljuk a témában

A kommentelők jelentős többsége egyetért Bakondi Györggyel abban is, hogy a migráció kezelése Németországban kudarcot vallott, és örömmel vették tudomásul, hogy „nem mindenki annyira elvakult", mint a német politikusok. Szerintük minden épeszű ember tudta, hogy ez lesz a nyitott határok következménye, és Németország a felismerhetetlenségig átalakul, mára pedig szinte a teljes kontinens felébredt, csak a „német bal-zöld kormány van mély álomban".

Gondoskodnak a migránsokról, hogy munka nélkül is úgy élhessenek, mint a gazdagok. Ez valószínűleg egyedülálló a világtörténelemben

– háborgott egy olvasó, míg más arra hívta fel a figyelmet, hogy az iszlám nem akar Németországhoz tartozni, azt akarja, hogy Németország tartozzon az iszlámhoz.

Akad, aki arról írt, hogy az általános iskolákban többségbe kerültek a migrációs hátterű gyerekek, pedig már a napokban is megdöbbenve tapasztalta Berlinben, hogy a patikákon kívül csak migránsokat látott mindenhol, sokan németül sem beszéltek.

Nemsokára meg kell védenünk magunkat azoktól, akik védelmet kerestek Németországban

– mutatott rá egy kommentelő, más pedig úgy reagált, végre valaki a baloldali ideológia buborékján kívül élők véleményét hangoztatja, azaz nem minden menekült „valódi", pláne nem azok, akik fegyverekkel a zsebükben érkeztek Európába.

„Aki mostanában járt Budapesten, tudja, hogy a magyar út az egyetlen helyes út" – írta egy hozzászóló, más pedig arra eszmélt rá, hogy Magyarországon még mindig a saját állampolgáraikra gondolnak elsősorban.

Nyitókép: DPA/AFP/Sebastian Willnow

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 06. 08:12
Már megint jönnek a német menekültek?? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
fideszaking
2024. január 06. 07:20
Amikor Angliában éltem, abban a városban, ahol laktam, a magyarok 80%-a nem beszélt angolul, és segélyeken élt. Én beszéltem angolul, és nem éltem segélyen.
csuti-torpe
2024. január 05. 14:13
en azt hittem, hogy a csuti torpegeci csak fulop-szigeteki es kinai munkavallalokat enged be, es csak kinaiak vehetnek allampolgarsagot a hazaarulo zsirferegtol
Forgalmazó
2024. január 05. 08:21
A fritzek mindig is aljanépnek nézték a magyart. Ezt nem feledjük! Nagyképű agyatlan seggfejek. Jöhettek de az nem lesz olcsö. És nem mindenki. Elsősorban nyuggerek és távmunkások korlátozott létszámban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!