Így nyílik szét a város az izlandi vulkán közelében (VIDEÓ)

2023. november 14. 07:02

A szakértők attól félnek, hogy a föld alatt futó olvadt kőzet a felszínre tör.

2023. november 14. 07:02

Éjfél óta több mint ötszáz földrengés súlytotta a Reykjanes-félszigetet, amelyek már gyengébbek voltak, mint az elmúlt napok rengései, és a szakértők szerint enyhült a szeizmikus aktivitás a szigetország délnyugati részén. Ennek ellenére továbbra is lehet vulkánkitörésekre számítani, mivel a föld alatt folyó 15 km hosszú magmafolyó még mindig aktív – írja a BBC.

A legnagyobb veszélyben egy Grindavik nevű, közel négyezer lakosú kisváros van, amelyet már sikerült evakuálni.

Ezt is ajánljuk a témában

A meteorológiai szolgálat szakértői attól félnek, hogy az olvadt kőzet a felszínre törhet, és kárt tehet egy geotermikus erőműben is, ezért az egész országban rendkívüli állapotot hirdettek. A magma már alig 800 méterre van a felszín alatt, ami azt jelzi, hogy hamarosan kitörésre lehet számítani.

A közösségi médiában megosztott felvételeken jól látható, ahogy a szeizmikus mozgások és magma hatására megnyílt a föld: hatalmas repedések jöttek létre az utcákon.

Nyitókép: X/Képernyőkép

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 14. 12:15
"-Le a vulkánossággal ! " Mondta Gréta..... Növeli a cokettő "lábnyomot" Lépegető vulkán....
survivor
2023. november 14. 12:12
Greta Thunberg miért nem tüntet ?
altercat1
2023. november 14. 08:30
https://crazyshit.com/cnt/medias/155895-iceland
Beszélgető
2023. november 14. 08:09
Szétszakad egy város, jobb és bal oldalra. Mindennapos európai történet. Ott nem kell majd betemetni az árkot, kitölti a Földanya a saját testéből…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!