Pillanatokon belül kitörhet egy vulkán Európában, egy teljes város megsemmisülhet

2023. november 12. 13:09

A szakértők szerint a földben játszódó folyamatok sokkal gyorsabbak, mint amit valaha is tapasztaltak.

2023. november 12. 13:09
null

Az izlandi főváros, Reykjavik közelében fekvő, mintegy 4000 lakosú  várost a szakértők szerint súlyosan fenyegeti egy vulkán, amely várhatóan órákon vagy napokon belül kitör. Grindavik városát szombaton kora reggel evakuálták, miután a földkéreg alatt elmozduló magma több száz kisebb-nagyobb földrengést okozott – számolt be a Guardian.

Nagyon aggódunk az összes ház és a környék infrastruktúrája miatt” 

– mondta Vidir Reynisson, az izlandi polgári védelem és katasztrófavédelem vezetője szombaton. 

Az említett város egy geotermikus erőmű közelében található, amely az egész Reykjanes-félsziget 30 ezernyi lakosának fő áram- és vízellátója.

A magma most nagyon kis mélységben van, így legkevesebb néhány órán belül, de maximum néhány napon belül kitörésre számítunk” – mondta Reynisson.

Sara Barsotti, az IMO vulkáni veszélyekért felelős koordinátora elmondta, hogy a földben játszódó folyamatok példátlanul gyorsak most, sokkal gyorsabbak mint eddig bármi, amit a félszigeten tapasztaltak.

Az elmúlt három évben háromszor volt vulkánkitörés a Reykjanes-félszigeten – előtte pedig nyolcszáz évig csend honolt.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreeEurope
2023. november 12. 18:19
Rettegj, ember! Mindentől rettegj! Csak ránk ne figyelj!
connorj
2023. november 12. 16:59
https://m.youtube.com/watch?v=Z0RCZ-dqExw&t=1071s&pp=ygUhYWhyaW1hbiBpbmthcm7DoWNpw7NqYSBhIGhhcm1zZGlr Folyik az ember-vér, Nő a káosz. Gyilkolnak. DE: MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 https://vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ https://m.youtube.com/watch?v=prQcjgGJLa8&t=8s&pp=ygUSYmlzdGV5IHpzdXpzYSAyMDIz https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍
Akitlosz
2023. november 12. 15:54
Sok ember szeret veszélyesen élni. Ezért telepítik a városaikat vulkánok mellé.
mai nap
2023. november 12. 15:43
Szóval egy kortárs Pompejire van kilátás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!