Ez a nyugaton tanult, orosz fiatal lehet Prigozsin utódja

2023. szeptember 22. 22:49

A Wall Street Journal portrécikket közölt Dmitrij Szijtiről, aki Afrikában egyengeti a Wagner sorsát.

2023. szeptember 22. 22:49

A Wagner arany- és gyémántbirodalmát irányító rejtélyes figura, Dmitrij Szijti azon dolgozik Prigozsin halála után, hogy megőrizze a csoport több milliárd dolláros afrikai érdekeltségeit.

Az üzleti iskolát végzett és négy nyelvet beszélő 34 éves orosz férfit egyesek már most úgy emlegetik, mint a zsoldoshadsereg új vezetőjét – olvasható a Wall Street Journal cikkében. A lap hozzátette, hogy mióta Szijti főnöke, Jevgenyij Prigozsin a múlt hónapban nyilvánvalóan merénylet áldozata lett, a Wagner fedőcégeinek és csempészhálózatainak alapos ismeretével bíró fiatalember egyre nagyobb szerepet kap a szervezet mindennapjaiban.

Luxusélet Afrikában

Szijti olyan közel áll a Wagner afrikai közponjának számító Közép-Afrikai Köztársaság politikusaihoz, hogy a fővárosban, Banguiban abban a luxusvillában él és dolgozik, amely egykor a helyi elnök hivatalos rezidenciája volt. A villát a Wagner-harcosok által elfoglalt katonai tábor veszi körül. Bár az új vezetőnek korábban nem voltak közvetlen kapcsolatai az orosz vezetéssel, Prigozsin halála után a közép-afrikai elnök, Faustin-Archange Touadéra jelezte Moszkvának, hogy 

szeretné, ha a zsoldosok maradnának Szijti vezetésével az országban.

A Wall Street Journal portrécikkéből az is kiderül, hogy a tanult fiatal 2017-ben csatlakozott a Wagnerhez, és az évek alatt egy széles céghálózatot épített ki a terület gazdasági hasznosítására. A bányászati koncessziók megszerzése mellett sörárusítással és helyi média alapításával erősítette meg a pozícióit az országban.

Miután a Wagner elkezdett egyre rosszabb színben feltűnni Moszkvában, Szijti hűséget fogadott a csoportnak, és azon dolgozott, hogy minél jobban elrejtse a zsoldosokhoz köthető tevékenységeket. Főnöke halála után pedig azon kezdett tevékenykedni, hogy megtartsa a Wagner afrikai érdekeltségeit, de egyelőre nem tudni, hogy ennek az alakulatnak pontosan milyen sorsot szánnak – derült ki az összeállításból.

Nyitókép: X-fotó

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. szeptember 23. 12:01
Lehet. Az is lehet, hogy a mandires cuckoldkonzi zsidlak buzikat elviszi végre atyjuk, az ördög.
Kamcsatka5
2023. szeptember 23. 08:52
Gratula!! belga utód ! szarosgyuri tanítvány!
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 23. 07:39
Hejj, be széph zsidaj-muszlim! Ábrahám leszármazottja. Ismael és Izsák zabigyereke. Itt a mandi szagértői szerint eleve meghaltam és már az utódom is megvan. Az nem keseríti el őket, hogy a magyarok 2100-re kihalnak. ....mert nem magyarok. Hontalan zsidók mint ez a nyomorék.
falcatus-2
2023. szeptember 23. 07:28
"Jevgenyij Prigozsin a múlt hónapban nyilvánvalóan merénylet áldozata lett---" ???? Egyelőre még legfeljebb valószínűsíthető
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!