Vérfagyasztó állapotok: éjjel megöltek egy afrikai uralkodót, a feleségét pedig elrabolták

2024. február 02. 18:55

Rohamosan nő Nigériában az emberrablással kapcsolatos bűnesetek száma.

2024. február 02. 18:55

Fegyveres támadók agyonlőttek egy nigériai uralkodót, a feleségét és még egy embert pedig elraboltak Nigéria délnyugati részén – közölték a helyi hatóságok.

A tragédia csütörtök este történt, amikor fegyveresek megrohamozták Segun Aremu – nyugalmazott hadseregtábornok és uralkodó – palotáját. A támadók kiléte és indítéka egyelőre nem ismert, feltételezhetően váltságdíjat követelnek majd az elrabolt személyekért.

Rendkívül súlyos problémát jelentenek Nigériában a megszaporodó emberrablások.

A hét elején öt diákot és négy tanárt raboltak el Ekiti államban, akikért 110 ezer amerikai dollár váltságdíjat követelnek. Szerdán egy magas rangú kormányzati tisztviselő is a bűnözők áldozatává vált a fővárosban. Múlt hónapban hat nőt raboltak el az otthonukból az apjukkal együtt, majd az egyik lányt agyon is lőtték, miután késett a váltságdíj.

Az ehhez hasonló ügyek óriási felháborodást váltottak ki, de a beszámolók szerint az esetek valós száma még ennél is magasabb, miután nem mindegyik bűntény kerül nyilvánosságra.

A fent említett esetek is bizonyítják, az elmúlt években egyre gyakrabban fordulnak elő váltságdíjért elkövetett emberrablások az afrikai országban, a fegyveresek országszerte vadásznak az utazókra, a diákokra – írja a BBC.

Fotó: Andrew Caballero-Reynolds/POOL/AFP

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. február 03. 13:42
Nigeria NEM Niger. Nem Csád. Nigeria angol gyarmat volt és 200 M lakosa van, b+
survivor
2024. február 03. 13:39
Nu und ?
Majdmegmondom
2024. február 03. 06:31
Én meg azt hittem, hogy Norvégiában, vagy Franciaországban, de csak egy külső amerikai gyarmaton...
ToIeranciaterror
2024. február 02. 21:38
Nigéria - amcsi bábállam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!