Megdöbbentő felmérés: négyből három pilóta aludt már el a pilótafülkében

2023. augusztus 30. 15:20

Nagy nyomás nehezedik a pilótákra.

2023. augusztus 30. 15:20
null

Aggasztó felmérés eredényeiről írt szerdai cikkében a HVG. Mint a portál tájékoztat: „31 országból 6900 pilóta vett részt az Európai Pilóták Szövetségének (ECA) felmérésében, amelyből kiderült:

négy pilótából hárman az elmúlt négy hónapban legalább egyszer már aludtak el a pilótafülkében,

míg a megkérdezettek negyede ötször, vagy annál is többször tapasztalt mikroalvásokat. További érdekesség a kutatás kapcsán, hogy az abban résztvevő pilóták „72,9 százaléka azt mondta, nem pihente ki magát eléggé két repülési szolgálata között.”

Panaszkodnak a pilóták

Ráadásul a pilóták több mint 60 százaléka szerint negatív következményekkel jár, ha a pihenőidejükre hivatkozva megtagadják a szolgálatot, nem beszélve arról, hogy a lap szerint „hogy a pilótákra is nagy nyomás nehezedik a légitársaságok részéről, hogy hosszabbítsák meg munkaidejüket, hogy a társaság ne csússzon meg a menetrendjével”.

„Otjan de Bruijn, az ECA elnöke is kifejezetten aggasztónak tartja, hogy a fáradtság biztonsági kockázatait több európai légitársaság nem kezeli megfelelően” – teszik hozzá.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó:  Lars Nissen from Pixabay

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2023. szeptember 09. 19:39
Megdöbbentő felmérés után brit kutatók arra a felismerésre jutottak, hogy tíz emberből hat ember, az négy ember ! ! !
Jajdejónekünk
2023. augusztus 30. 20:08
Én úgy tudtam, hogy csak ketten vannak egy gépen, nem négyen.
NoFace
2023. augusztus 30. 16:19
Hát, akkor a magyar pilótának akkor nagyon gyorsan kell aludni a belföldi járatokon, ha ez az arány rájuk is vonatkozik! :D
B_kanya
2023. augusztus 30. 16:10
"Zsolakomarom 2023. augusztus 30. 15:42 Megdobbento: a fiatal pilotak szivrohamot kapnak a kovid dofestol !" Közben a téglafejű bolgár ragálytehén anyádék meg a Szputnyik és a kínai vakcina ellen uszítottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!