Az Európai Bizottság tovább akarja nehezíteni a nemzetközi kereskedelmet

2023. május 23. 09:08

A vámunió eddigi legnagyobb módosítására tettek javaslatot.

2023. május 23. 09:08
null

A Kereskedelmi Világhéten az Európai Bizottság javaslatokat terjesztett elő az 1968-ban létrehozott vámunió eddigi legnagyobb módosítására. A május 17-én javasolt intézkedés fő célja az e-kereskedelem fellendítése, a nehézkes vámeljárások csökkentése.

Ugyanakkor a Bizottság javaslata tartalmaz egy olyan változtatást is, amely nehezítené a nemzetközi kereskedelmet.

Eltörölnék ugyanis azt a 150 eurós küszöböt, amely alatt eddig nem kellett vámot fizetni,

mert szerintük ezzel sok csaló visszaélt.

Philip Thompson, ausztrál liberális képviselő így reagált a Twitteren a kezdeményezésre: „Nincs valamiféle szabályozójuk az ilyen fajta javaslatok időzítésére?”

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. május 23. 11:10
Döbbenetes szemétség, hogy nem az amerikai globalisták szabadpiaci érdekeit követi az EU.
olajfa1
2023. május 23. 10:48
Ők... -az EU- a szabad kereskedelem híve... Mi lenne ha nem a szabadkereskedelem hívei lennének...
mijjamano
2023. május 23. 10:37
nagyon pontosan adagolják az EU kondér alatt a tüzet a békáknak. Mondjuk, attól, hogy mi látjuk, mit csinál ez a bűnbanda, még mi is azok vagyunk. Vajon tényleg nincs olyan EU tag, aminek a vezetője nincs fogva?
Claudius1
2023. május 23. 10:05
Még 5 év először A javaslatok értelmében a Data Hub 2028-ban nyílik meg az e-kereskedelmi szállítmányok számára, majd 2032-ben (önkéntes alapon) más importőrök is követik, ami azonnali előnyökhöz és egyszerűsítésekhez vezet. A Trust & Check kereskedők ezenkívül minden behozatalukat vámkezeléssel elszámolhatják a székhelyük szerinti tagállam vámhatóságainál, függetlenül attól, hogy az áruk hol lépnek be az EU-ba. Egy 2035-ös felülvizsgálat felméri, hogy ez a lehetőség kiterjeszthető-e minden kereskedőre, amikor a Hub 2038-tól kötelezővé válik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!