Kiállt J.K. Rowling mellett Vlagyimir Putyin

2022. március 25. 16:44

Az orosz elnök szerint a Harry Potter írója az amerikai cancel culture áldozatává vált. Rowling a Twitteren reagált kritikusan Putyin szavaira.

2022. március 25. 16:44
null

Egy pénteki sajtótájékoztatón jelentette ki Vlagyimir Putyin: kiáll J. K. Rowling mellett, aki az amerikai cancel culture áldozatává vált. Az orosz elnök szerint a Harry Potter-sorozat szerzőjét azért próbálják ellehetetleníteni Nyugaton, mert nem állt ki a transzneműek jogai mellett. Hozzátette: szerinte ehhez hasonlóan próbálják a nyugatiak ellehetetleníteni Oroszországot is. 

Felsorolta, hogy Rowling könyveihez hasonlóan a klasszikus orosz zeneszerzőket (Csajkovszijt, Sosztakovicsot, Rahmanyinovot) is megpróbálják semmissé tenni Nyugaton az életművükkel együtt, a nácik könyvégetéseihez hasonlítva ezt a gyakorlatot.

Az írónő a Twitteren reagált Putyin szavaira, a következőket írva:

„Lehet, hogy nem azoknak kellene bírálniuk a nyugati eltörléskultúrát, akik épp civileket mészárolnak le az ellenállás bűnéért, vagy bebörtönzik és megmérgezik az ellenfeleiket.”

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. március 26. 06:46
Na most, hogy ez a ribanc Rowling így köszönte meg, hogy kiállnak mellette, megérdemli, ha szarba sem veszik a hazájában! Lehet, hogy egy csövesből kitűnő meseíró lett, de emberileg egy szarkupac!
szandrarabo
2022. március 26. 01:00
Valóban nem kéne cenzúrázni az orosz kultúra alakjait. Ezzel csak elszeparáljuk az egyszerű oroszokat is, akik nem tehetnek ezekről a szörnyűségekről. Az oroszok is az európai kultúra részét képezik.
Autofocus
2022. március 26. 00:47
Vlagyimir Vlagyimirevics keveri a szezont a faszommal. Nem kellett volna megtámadni Ukrajnát, most lehetne morális felsőbbrendűségből osztani az észt. De elbaszta a vén KGB-s és ezzel diszkreditálta a békeidők egyik fontos problémáját.
Autofocus
2022. március 26. 00:42
Szegény J.K. Rowling, már csak ez hiányzott neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!