Ferenc pápa migránsokkal találkozott Leszbosz szigetén

2021. december 05. 14:49

A Földközi-tenger „sírkövek nélküli, hideg temetővé válik, könyörgöm, állítsuk meg a civilizáció hajótörését!” – hangsúlyozta.

2021. december 05. 14:49
null

Migránsokkal találkozott Leszbosz szigetén Ferenc pápa vasárnap, görögországi látogatásának második napján. A pápa kelet-mediterrán körútját arra használja fel, hogy felhívja a figyelmet a migránsok és menekültek nyomorúságos helyzetére.

A Földközi-tenger „sírkövek nélküli, hideg temetővé válik, [...] könyörgöm, állítsuk meg a civilizáció hajótörését!”

– hangsúlyozta. Ferenc pápa legutóbb 2016-ban járt Leszboszon, amikor még létezett a hírhedten túlzsúfolt Moria menekülttábor, amely tavaly ősszel leégett. Ferenc pápa a menedékkérőkkel most ideiglenes szálláshelyükön találkozott, látogatása mintegy egy órán át tartott.

A katolikus egyházfő térségbeli útja részeként Ciprusra is ellátogatott, ahol pénteken szenvedélyes beszédben ítélte el a folyamatos migrációs válságot.

(MTI)

Nyitókép: Leszbosz, 2016. április 17.
Ferenc pápa migránsokkal találkozik a görögországi Leszbosz szigetén lévő Moria menekülttáborban 2016. április 16-án. A római katolikus egyházfő I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka és Ieronimosz athéni érsek társaságában látogatott az illegális határátlépők számára létesített táborba.
MTI/EPA pool/Filippo Monteforte

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. december 06. 09:50
Bergoglio nem európai. Biztosan kinézte már, Dél-Amerikában hova menekíti majd át a Vatikánt, ha Szulejmán helyett bevéteti a muzulmánokkal.
annamanna
2021. december 06. 04:11
"Ferenc pápa szerint néhány társadalom belefáradt a demokráciába Úgy vélte: nem csak az európai kontinensen tapasztalható a demokrácia hanyatlása. A pápa úgy látja: néhány társadalom megmámorosodott a fogyasztástól, és belefáradt a demokráciába, elégedetlen annak eredményeivel. A katolikus egyházfő mindenkit felszólított arra, hogy vegyen részt a társadalmi életben és a politikában, és legyen türelemmel. Szerinte a problémákra a gyógyszer nem a kényszerű népszerűséghajhászásban és feltűnősködésben, illetve a megvalósíthatatlan ígéretekben vagy az elvont ideológiákban rejlik, hanem a jó politikában. Ferenc pápa Európa felelősségét emlegette a migrációs válságban. A katolikus egyházfő úgy gondolja: Európának a szolidaritás motorjának kellene lennie, ám jelenleg a halogatás és az összehangoltság hiánya jellemzi a kontinenset." https://index.hu/kulfold/2021/12/05/ferenc-papa-a-vivmanyokrol-a-beke-alma-a-demokracia-hanyatlasa/ "„Pápa, te eretnek vagy!” – ezt kiabálta Ferenc pápának egy idős ortodox pap, amikor a katolikus egyházfő látogatást tett az athéni ortodox érsekségnél szombat délután. Az esetről videó is készült" https://index.hu/kulfold/2021/12/05/ferenc-papa-ortodox-pap-botrany-athen-gorogorszag/ Valóban eretnek Ferenc, de nem azért, amiért az idős ortodox annak véli. Hanem például azért, mert a problémák megoldását a POLITIKÁBAN látja, és mindenkit felszólít arra, hogy POLITIZÁLJON. És teszi ezt a keresztény világegyház egyik emberi vezetőjeként. Az ész megáll. Még csak véletlenül sem az ISTENHITBEN látja a problémák megoldását, és az embereket még csak véletlenül sem arra szólítja fel, hogy - bánják meg a bűneiket - higgyenek a megváltóban - és fogadják el az örök élet ajándékát. Nem igazán lehet ezt már mivel kommentálni, mert annyira egyértelmű az APOSZTÁZIA, amiről a Biblia is ír. (2Thessz. 2,1-12) Éppenséggel a hamis csoda is megjelent már a tevékenységében, mivel: "A történet főhőse a 10 éves Paolo Bonavita volt, akinek édesanyja a CBS Newsnak azt állította, hogy gyermekével csoda történt a pápával való interakció alatt és után." https://mandiner.hu/cikk/20211201_ferenc_papa_csodat_tett
-Zsolt-
2021. december 06. 02:00
Pápa, migránsok, Leszbosz? Ujjujj! Ne tessék már az illibernyákok eukaliptuszos konferenciájának emlékébe így belerondítani!
TOM66
2021. december 05. 22:42
Vajon hányat tudott megtéríteni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!