Ismét transzfóbiával vádolják J.K. Rowlingot

2020. szeptember 15. 16:41

A vád apropója ezúttal a szerző új regénye.

2020. szeptember 15. 16:41
null

Ismét transzfóbiával vádolják J. K. Rowlingot, a Hary Potter könyvek szerzőjét – írja a 24.hu. Az írónő új regényében, a Cormoran Strike című detektívsorozat Troubled Blood című ötödik részében a főhős egy sorozatgyilkos férfi, aki nőnek öltözve szedi áldozatait. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy akik eddig is transzfóbiával gyanúsították, azok megerősítve lássák vádjaikat.

Rowling kapcsán legutóbb júniusban tört ki kisebb botrány progresszív körökben, mert azt a „botrányos” kijelentést tette, hogy aki menstruál, az nő. Ez után terjedt el a #RIPJKRowling tag a közösségi médiában, utalva ezzel arra, hogy Rowling leírta magát a szemükben. Sokak szerint az írónő megölte a karrierjét ezzel a mondatával.

Cynthia Nixon, a Szex és New York című sorozat Mirandája, sem hagyta szó nélkül az esetet. A színésznő interjút adott az Independentnek, amelyben kifejtette: Rowling kijelentései „igazán fájdalmasak” voltak 23 éves transznemű fiára, aki egyébként gyermekkorában nagyon szerette a Harry Potter könyveket.

„A [Harry Potter] könyvek egymástól különböző emberek küzdelméről szólnak, ezért elég zavaró, hogy [Rowling] kiválasztja ezt az egy csoportot, akik nyilvánvalóan különböznek a többiektől és mintegy megtagadja a létezésüket. Tudom, hogy úgy érzi, ezzel kiáll a feminizmus mellett, de nem értem” – fejtette ki Nixon.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. szeptember 25. 06:24
Hogy le ne térdeljek!
Karvaly
2020. szeptember 17. 10:20
Azt, hogy egy jó évtized után azt mondja, hogy igazából az egyik szereplő néger, a másik meg buzi volt, az én dörgölőzésnek tartom. Semmit nem tesz hozzá a történethez, viszont illeszkedik a jelenlegi baloldali ideológiába.
amaurote
2020. szeptember 15. 23:17
pár senki kijelent valamit, és a média rácuppan, hozza a klikket jobbosnak, ballibnek, hejehuja...
útonjáró
2020. szeptember 15. 23:07
íme a klasszikus eset, amikor "a forradalom felfalja saját gyermekeit"... avagy a szélső liberális Rowling-ot kikezdik a még szélsőbb liberálisok... lásd. még: Danton-t, Robespierre-t, Rajk Lászlót, Nagy Imrét, Eszenyi Enikőt (bár ő olcsón megúszta, most épp ilyen idők járnak)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!