„Elment a kiba**ott eszed?”– Terry Gilliam is kiakadt a humorellenes cenzúrahullámra

2020. június 12. 18:28

A Monty Python amerikai származású sztárja is megszólalt a társadalmi igazságosztók újabb akciója kapcsán, mely során a legendás Waczak Szálló egyesek által most problémásnak talált epizódját vonták vissza egy brit streaming szolgáltatásból. Még a kommentelőkkel is vitába szállt a veterán komédiás.

2020. június 12. 18:28

„Örömmel látom, hogy a Waczak szálló egy nyilvánvalóan szexista, rasszista, magasember-megszégyenítő, bajszot viselő epizódját törölték a UKTV streaming szolgáltatásából. A bátor döntéshozók úgy érezték, hogy a mai érzékenységekbe az is beletartozik, hogy a modern közönség nincs hozzászokva a nevetéshez. A kormányzati doktorok most úgy gondolják, hogy az ízleléshez és szagláshoz hasonlóan a humor elveszítése is a CoVid 19 egyik tünete lehet. A kormányzat elhatározta, hogy még több embert ment meg a nevetés miatti haláltól. De láthatóan nem megy nekik” – írja Gilliam a Facebookon.

Egy kommentelő erre megkérdezte a legendás humoristát és animáció-készítőt:

„De Terry, te nem osztod meg a nagy nyilvánossággal a politikai nézeteidet? Nem ugyanabban a politikai táborban vagy, melynek tagjai kilúgoznák a beszédet, a történelmet, a komédiát, a művészetet, a Google-kereséseket, és így tovább?”

Terry Gilliam sztároktól szokatlan módon válaszolt is a kommentelői kérdésre, meglehetősen tömören:

„Kedves Clem, elment a kibaszott eszed?”

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2020. június 15. 10:25
Teljesen helyénvaló a kommentelő felvetése. Ha lenne gerince a művészúrnak, akkor nem csak ilyenkor szólalna fel.
EMM195
2020. június 14. 09:22
"De Terry, te nem osztod meg a nagy nyilvánossággal a politikai nézeteidet?" Egy nem politikusnak miért kellene megosztani a nézeteit a nagy nyilvánossággal? A celeb kurvák osztják meg a fogyókúráikat a nagy nyilvánossággal. Én sem osztom meg, hogy kit utálok, kitől undorodom csak úgy külsőre, vagy tapasztalatok alapján.
brekker
2020. június 13. 21:02
Az is lehet, hogy ezek a Monty Phytonosok eleve beépített szabadkőművesek voltak. Hirdették az eljövendő rendszert indirekt módon, aztán az elévülési idő elteltével comingout-olnak. Hogy igazából nem gondolták komolyan.
Lion
2020. június 13. 12:50
Hülye angolok, angol hülyék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!