Agresszív agydaganata van John McCain republikánus szenátornak

2017. július 20. 09:47

Rosszindulatú agydaganattal műtötték meg John McCain szenátort, volt amerikai republikánus elnökjelöltet, aki már a családja körében lábadozik. A politikusnak Donald Trump jelenlegi és Barack Obama volt amerikai elnök is gyógyulást kívánt.

2017. július 20. 09:47

Agresszív agydaganatot állapítottak meg John McCain arizonai republikánus szenátornál, volt amerikai elnökjelöltnél. 

McCain szenátort a múlt pénteken műtötték meg: vérrögöt távolítottak el a koponyájából. Bár állapotát kielégítőnek mondták, az amerikai televíziókban megszólaltatott orvosszakértők már a hétvégén jelezték: komolyabb baj húzódhat meg a háttérben, tekintettel arra, hogy az arizonai politikust korábban már többször operálták bőrrákkal.

McCain irodája szintén közleményt adott ki, amelyben tudatta, a 80 éves politikus hangulata jó, és Arizonában, a családja körében lábadozva bizakodik, hogy a várható kezelések hatásosak lesznek.

Együtt érző nyilatkozatok és közlemények sora jelent meg szerdán este a hír hallatán. Donald Trump a maga és a hitvese nevében kívánt mielőbbi gyógyulást. „John McCain szenátor mindig is nagy harcos volt. Gyógyulj meg hamar!” – fogalmazott közleményében az amerikai elnök. Elődje, Barack Obama, aki a 2008-as elnökválasztáson legyőzte a republikánusok elnökjelöltjeként az elnökségért induló McCaint , „amerikai hősnek” nevezte a szenátort és közleményében azt írta: a legremekebb harcos, akivel találkozott. 

McCain jelenleg a szenátus fegyveres ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke, s olyan politikusként tartják számon, aki kimondja, amit gondol és mindig képes a demokratákkal együttműködve kétpárti megállapodások kikovácsolására is. 

A vietnami háborúban McCain repülőgépét lelőtték és őt 1967 októberétől 1973 márciusáig vietnami fogságban tartották, megkínozták és magánzárkában különítették el. Visszautasította, hogy előbb bocsássák szabadon őt, mint a többi amerikai katonát. Ekkortól tartják őt az amerikai nemzet hősének.

(MTI)

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karajos
2017. július 21. 11:49
Én itt és ebben az esetben a daganatnak drukkolok.
robag
2017. július 20. 18:44
Először is ezt nem kívánom senkinek (a daganatra utalok). Jobbulást kívánok neki. Emellett viszont egy idiótának tartom a palit és ha meggyógyul, jó lenne ha megjönne az esze.
Akitlosz
2017. július 20. 17:30
"Agresszív agydaganata van John McCain republikánus szenátornak " Neki milyen másmilyen lenne? Bárány agydaganata mégsem lehet. A gondolatai feldagadtak az agyában.
antioxi
2017. július 20. 14:19
A magyarok Istene (a Mindenható) gyógyítsa meg a magyar gyűlölő McCaint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!