A szakmunkás hete

2023. április 29. 07:22

Csak remélni merem, hogy Orbán Viktor Ferenc pápa előtt nem játssza el a papot.

2023. április 29. 07:22
null
Bolgár György
Bolgár György

„Azt állította Orbán Viktor (a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján), hogy »mi, szakmunkások mindig, újra és újra nekimegyünk annak a problémának, amely nem adja magát könnyen vagy olcsón«. Ezzel szemben a tény az, hogy mi, miniszterelnökök, nem vagyunk szakmunkások. A miniszterelnökség nem szakma, a kormányfői munka nem szakmunka, hiába próbálja Orbán a szakmunkástanulók előtt szakmabelinek előadni magát. Csak remélni merem, hogy Ferenc pápa előtt nem játssza el a papot. De az biztos, hogy minden problémának újra és újra nekimegy, ha pedig nincs probléma, csinál egyet, csak azért, hogy megoldja. (...)

Azt állította Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának a vezetője (a parlament képviselőinek küldött levelében), hogy az ötvenes évek diktatúrájának koncepciós pereit idézi az öt baloldali EP-frakció vezetőjének Ursula von der Leyenhez intézett felszólítása, amelyben azt kérték tőle, továbbra is tartsák vissza a Magyarországot megillető uniós forrásokat, valótlanságokat állítva bizonyos magyarországi jogalkotási fejleményekről.

Ezzel szemben a tény az, hogy az öt frakcióból csak kettő baloldali, míg a másik három zöld, liberális, valamint kereszténydemokrata-néppárti, és ők együtt a parlament háromnegyedes többségét alkotják. Az Európai Bizottság elnökéhez eljuttatott levelükben semmiféle valótlanságot nem állítottak, csupán arra figyelmeztettek, hogy a pedagógusok jogállásáról szóló úgynevezett státusztörvény, valamint az állampolgári feljelentésekről szóló törvény tovább rombolná a jogállamiságot. Érdekes módon az utóbbiban még Novák Katalin is talált hibát, de nyilván ő is a kommunista diktátorok jó tanítványa. Holott a mi talpig demokrata kormányunk csak a pedagógusok száját szeretné befogni és a névtelen feljelentőkét kinyitni. Mint az ötvenes években.”

Nyitókép: Youtube

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. április 30. 20:35
Ennyi? Hát ez gyenguska volt, mint a málnaillatú macifing drága albánúr. Másba nem sikerült belekötni, mint hogy a miniszterelnök nem szakmunkás? Nü a maguké nem is volt az sose..
Chardonnay99
2023. április 30. 08:49
A kommunista Bolgár úr ne játssza már a demokratát, vajon hány embert dobott fel az állambiztonságnak, pénzért, előléptetésért, utazásért.
MrStokes
2023. április 29. 23:05
Bolgár úr, maradjon a lepedőn, de a foltokat takarja el....mint a haverja a magányos Cerkahuszár Gréczy.
LancelotDuLac
2023. április 29. 20:13
"Csak remélni merem, hogy Orbán Viktor Ferenc pápa előtt nem játssza el a papot. "Ez nagy duma ütős!!! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!