Megtagadta Georgia tagjelölti státuszát az Európai Bizottság

2022. június 21. 16:57

Ukrajnáét és Moldováét ugyanakkor támogatták.

2022. június 21. 16:57
null

„Örvendetes, hogy az Európai Bizottság tagjelölti státust ajánlott Ukrajnának és Moldovának, azonban üröm az örömben Georgia tagjelölti státuszának megtagadása” – jelentette ki az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke Strasbourgban, az Európa Tanács parlamenti közgyűlése (PACE) nyári ülésszakának második munkanapján, az MTI-nek telefonon nyilatkozva kedden.

Németh Zsolt kijelentette:

elfogadhatatlan és meghökkentő az Európai Bizottság állásfoglalása, mely nem ajánl tagjelölti státuszt Georgiának.

A közgyűlés magyar delegációjának vezetője reményt fejezte ki, hogy Georgia tagjelölti státuszának megtagadása miatt Ukrajna és Moldova európai perspektívája nem fog több kritikát kiváltani, mint elismerést és támogatást.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2022. június 22. 02:36
:-DDDD
files32
2022. június 21. 22:55
Atlantában az utcára IS vonultak
Ólat a trolloknak
2022. június 21. 21:57
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=LEGISSUM:l14536 Ezek ott ezt nem olvassák? A firkászok se? A tisztelt hozzászólók se? Eljárás 1. Alkalmazás Az EUSZ 2. cikkében szereplő kritériumokat teljesítő európai ország a hivatalos kérelmet a Tanácshoz nyújtja be. A Tanács a kérelemről tájékoztatja az Európai Parlamentet, a Bizottságot és a nemzeti parlamenteket. 2. Az Európai Bizottság véleménye Az Európai Unió Tanácsával folytatott konzultációt követően az Európai Bizottság véleményt ad ki az érintett ország uniós tagsági kérelméről. 3. Tagjelölt státusz A tagjelölt státuszt az Európai Unió Tanácsa egyhangúlag biztosítja a felvételét kérő országnak a Bizottság véleményét és az Európai Tanács hozzájárulását követően. 4. Tárgyalások A Tanács egyhangú határozatát követően kezdődnek meg a tárgyalások. Kurva szó nincs a Bizottságról komáim. A Tanács értesíti a Bizottságot a Parlamentet, és a Bizottságnak lehet véleménye.
BBrutus
2022. június 21. 21:10
Mit kell ezen csodálkozni? Georgia nem éri el az Ukrán felkészülési szintet és kész. Ukrajnában már nincsenek oligarchák, a kisebbségek teljes állami védelemben és támogatásban részesülnek, szabad a nyelvhasználat, kulturális autonómia van. A gazdaság hasít és virul az LMBTQXYZ tábor és már legalább 6 nem létezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!