Átnevezik a kviddics-sportot Rowling „transzfóbiája” miatt

2022. január 04. 19:20

Az amerikai Kviddics-szövetségek bejelentették, hogy átnevezik a J. K. Rowling által inspirált sportot, mivel a feminista szerző „transzfób”. 

2022. január 04. 19:20
null

Az amerikai Kviddics-szövetségek, azaz a US Quidditch és a Major League Quidditch bejelentették, hogy átnevezik a Rowling által inspirált sportot, mivel Rowling „transzfób” – írja a Campus Reform. A következő Alternatív névformák: Quickball, Quidstrike, Quadball, Quadraball, Quidball és Quicker.

J. K. Rowling régóta kritizálja feminista szempontból a transzmozgalmat

Az Egyesült Államokban száz felsőoktatási intézményben van kviddics-csapat. US Quidditchet 2005-ben, a Major League Quidditchet  2015-ben alapították, utóbbiban két kanadai csapat is tag.

A kviddicset a Harry Potter-sorozatban játszott fiktív sportág inspirálta, a valóságban a kidobós, a lacrosse és a rögbi keveréke. 

J. K. Rowling régóta kritizálja feminista szempontból a transzmozgalmat, rendszerint kiállva azon alapelv mellett, hogy az ember nemét biológiai neme határozza meg, és hogy a biológiai nők nők, a magukat nőnek képzelő férfiak pedig nem nők, hanem férfiak. Ezért rendszerint kap fenyegetéseket a magát toleránsnak nevező transzmozgalom soraiból, köztük számos halálosat. Hogy a valódi nemváltás miért lehetetlen, arról itt írtunk, arról pedig itt, hogy az LMBTQ-mozgalom mennyire nem bírja a kritikákat.

(Nyitókép: The Daily Wire)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyaljai
2022. január 06. 13:35
Az eredetileg férfinak született "transzneműek" jogai fontosak. Mehessenek be a női WC-be. A női börtönökben erőszakolhassák meg a nőket. Na most egy ilyen női börtönben lévő nő jogai ugyanilyen fontosak, vagy nem, kedves liberális barátaink? Tehát az a bizonyos nő, ha ne is vághassa le következmények nélkül ennek a transzneműnek a péniszét, legalább jelenthesse fel nemi erőszakért. Eddig csak az erőszakról volt hír, a jogkövetkezményekről nem. Sokan azt mondják, hogy egy erkölcsi eltévelyedés, jogi csűrcsavar esetén nem szabad semmit elfogadni azokból a tévképzetekből. Szerintem meg az ő saját világuk szabályai szerint kell őket pellengérre állítani és megszívatni.
Friedrich Ferdinand von Beust
2022. január 05. 18:54
Ezek nagyon fontos kérdések-problémák.
ujujuj
2022. január 05. 11:15
Akkor jól értem, hogy ha holnaptól J.K. Rowling átnevezné magát J.K. Rowler-re, akkor már is volna transzfób? Mert csak azért, mert átnevezik a játékukat, attól az még ugyanaz a játék marad, amit ugyanaz a transzfób ember talált ki. Vagy ne próbáljak meg woke-ul gondolkodni, mert az nem gondolkodás?
SigSauer
2022. január 05. 10:45
Minden normális ember transzfób és homofób.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!