Robbantásos merénylet rázta meg Szaúd Arábiát

2020. november 11. 21:09

A szaúd-arábiai Dzsiddában egy franciákkal közös emlékünnepségen robbantottak.

2020. november 11. 21:09
null

Robbanás történt Szaúd-Arábiában, Dzsiddában egy nemzetközi emlékünnepségen. A detonáció többeket megsebesített - adta hírül a francia külügyminisztérium.

A robbanószerkezetet a város egyik temetőjében rejtették el, ahol nem muszlim halottak vannak. Akkor hozták működésbe, amikor több ország küldöttei – köztük a francia konzullal – megemlékeztek az I. világháború befejezéséről, ahogy ezt minden évben teszik. Elkövetőként még semmilyen szervezet nem jelentkezett. Az AP amerikai hírügynökség emlékeztet arra, hogy október 29-én a dzsiddai francia konzulátus egyik őrét megsebesítette késsel egy szaúdi férfi. Az őr csak enyhe sérülést szenvedett. A késelés indítéka még mindig nem ismert. Franciaország felszólította a sivatagi királyságban levő állampolgárait, hogy legyenek a lehető legéberebbek és elővigyázatosak lehetséges terrorrámadások okán.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
my fair lédig
2020. november 12. 00:26
Irán akcióban.
jóember
2020. november 11. 22:50
Itt feltehetően máshogy fogják kezelni a dolgot mint ahogy Európában szokták. A hétvégén valószínűleg meg is lesz a lefejezés valamelyik forgalmas útkereszteződésben. Annak idején, amikor binládenék elkezdték bírálgatni a szaudi vezetést pillanatok alatt összeszedték őket és eltakaríttották mindet. Azok pedig el sem jutottak a robbantásig. Szerintem itt Európában is így kellene eljárni minden dzsihadistával. Na nem azért mert mi is ilyen kegyetlenek vagyunk, hanem azért mert ez az autentikus iszlám büntetési mód, ez felel meg a sariának. Ezek sariát akarnak, hát tessék, kapják meg.
WANTED
2020. november 11. 22:45
Jövő novemberben ebben a városban fogják megrendezni az első szaúdi Formula-1 nagydíjat. Van az a pénz ugye... A képmutatás csúcsa az, hogy a rasszizmus elleni harc jegyében térdeltetik a pilótákat, az autókra szivárványt festenek az LMBTQ propaganda uralmának jeléül, majd elmennek egy olyan országba versenyezni, ahol az emberi jogokat semmibe veszik, a nőket a haszonállatok szintje alatt tartják számon, mindennapos dolog egy lefejezés vagy egy megkövezés, de akár egy robbantás is, ez ellen mégsem emel szót egyik emberi jogi aktivista sem. Belügy, mondják. Felteszem a kérdést: az miért nem számít belügynek, hogy a magyarok többsége milyen országban szeretnénk élni?
civis72
2020. november 11. 21:17
békevallása
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!