Rasszistázzák az antifasiszták a Hit Gyülekezete vezetőjét

2016. május 11. 09:17

Visszavonatná az Antifasiszta Hálózat Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének „Radnóti Miklós Antirasszista Díját”, mert szerintük menekültellenes uszítást folytat.

2016. május 11. 09:17

Az Amerikai Népszava arról számol be: az Antifasiszta Hálózat szerint Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze méltatlanná vált a „Radnóti Miklós Antirasszista Díjra”. Az Antifasiszta Hálózat ezért visszavonatná a lelkész antirasszista díját. 

Az antifasiszták szerint Németh Sándor a körmendi menekültekkel kapcsolatban rémhíreket terjeszt, az ATV-ben pedig folyamatosan menekültellenes uszítás, rasszista gyűlöletkeltés és faji kirekesztő propaganda folyik.

Zina Mihailova, az Antifasiszta Hálózat vezetője az Amerikai Népszavának arról beszélt: „Németh Sándor köztudottan az ATV tulajdonosa, amely a Fidesz szócsöve már 2010 óta. Nemcsak a Fidesznek, hanem a Jobbiknak is nagy teret enged a műsoraiban. A körmendi eset  a rémhírterjesztés és a rasszista uszítás érdekében elkövetett hírhamisítás  volt az utolsó csepp a pohárban. Átléptek egy olyan határt, amely után nem hiszem, hogy egy ilyen ember antirasszista díjat birtokolhat”.

A díjat a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöksége alapította 2000-ben. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki „munkásságával, véleményformáló kiállásával, személyes példamutatásával fellép a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen”. Németh Sándor 2014-ben kapta meg a díjat.

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2016. december 27. 15:55
A migráns invázió ellen állást foglalni nem "uszítás" , hanem realisztikus nézet .
Devian
2016. december 27. 15:53
Már sok zsidó is kezdi észrevenni, hogy az elitjük nagy ívben szarik a zsidó népre és simán rájuk is küldenék a muszlim hordákat, nem csak a keresztényekre. A holocaustot is finanszírozták, hogy később politikai tőkét kovácsolhassanak belőle. Őket csak a hatalom és a pénz érdekli.
kuwiq
2016. december 27. 15:51
Az iszlám egy vallás, nem egy nép. Aki az iszlám, iszlámhívők, a moszlimok ellen van, nem antirasszista. Viszont az antifasiszták szövetsége tudatlan kretének gyülekezete ezek szerint.
Kvasztics Fedor
2016. december 27. 15:50
Hát, ez eléggé izzadtságszagú, szűk látókörű érvelés, de hát úgy tűnik csak ennyire futja. A migránsügyben nagyobb az átjárás a különböző pártok szavazói között, mint egyéb kérdésekben, de ebből még nem következik az, hogy ezen túlmenően is egyetértenek a kormány politikájával. Mondhatnám azt is, hogy a migránsügyben kialakult, igaz, elég halványan, valami nemzeti minimumféle. Az írásod alapján nekem úgy tűnik, hogy szerinted a 2x2=4 is csak akkor igaz, ha azt egy neked tetsző valaki állítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!