25 éves lett Super Mario

2010. szeptember 13. 13:11

25 évvel ezelőtt indult hódítóútjára a Nintendo legismertebb videojátéka, és főhőse, Super Mario. A Daily Telegraph szerint a bajuszos olasz-amerikai vízvezeték-szerelő népszerűbb, mint Mickey Mouse.

2010. szeptember 13. 13:11

2010. szeptember 13-án ünnepli Super Mario 25. születésnapját a Nintendo. A cég 1985-ben ezen napon adta ki az első Super Mario Bros. játékot, amiben az azóta világhíressé vált figurával és testvérével, Luigival kellett kalandozni a Gombakirályságban.

A Nintendo egy ma induló tévéreklámmal emlékezik meg az évfordulóról, október 21-én pedig egy limitált példányszámú gyűjteményes kiadást jelentetnek meg. Ebben a tervezés kulisszatitkait felfedő füzet mellett az eddig kiadott Super Mario Bros platformjátékok is szerepelnek majd.

Grafika: Cziner Máté

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!