Ördög ügyvédje-per: bűnösnek mondták ki Czeglédy Csabát

2024. május 13. 11:06

A DK-s ügyvéd pénzbírságot kapott, de a fellebbezések miatt másodfokon folytatódik a per.

2024. május 13. 11:06
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Hétfőn reggel, május 13-án kihirdette elsőfokú ítéletét a régóta húzódó, úgynevezett ördög ügyvédje-perben az Veszprémi Járásbíróság. Az ügy még a 2019-es önkormányzati választásokig nyúlik vissza, amely előtt pár nappal Borkai Zsoltról, Győr akkori fideszes polgármesteréről az interneten pornográf felvételek láttak napvilágot, és amelyeket egy horvátországi hajóúton rögzített valaki titkokban.

A felvételeket az ördög -ügyvédjének elnevezett portálon hozták nyilvánosságra ismeretlenek.

Az ügyben indult nyomozás végén az ügyészség azt állapította meg, hogy a DK-s ügyvéd és szombathelyi önkormányzati képviselő és társa álltak a háttérben.

A Fővárosi Főügyészség 2021 októberében emelt vádat az ügyben, kilencrendbeli, különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolva a Czeglédyéket. A főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel a jogász vádlottal szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Az ügyet tárgyaló Veszprémi Járásbíróság 2022 márciusában, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében bűnösnek mondta ki az ügyvédet és vádlott-társát.

Czeglédyt 1 millió forintos, míg társát 500 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta.

Csakhogy ezzel koránt sem zárult le az ügy, hiszen – élve a jogi lehetőséggel –  Czeglédy tárgyalás megtartását kérte.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A büntetővégzést hatályon kívül helyezték, így megindult bírósági eljárás, amelyben az ügyvészég végül – a bűnösségi körülményekhez igazodóan – mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta, míg a vádlottak felmentésüket kérték. 

A most kihirdetett ítéletében a bíróság megint csak 

bűnösnek mondta ki Czeglédy Csabát, bűnsegédként elkövetett, különleges személyes adattal való visszaélés vétségében,

és ezért 600 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte – tudta meg lapunk. 

Társát ugyanakkor bizonyítottság hiányában felmentették a vádak alól.

Az ügyészség Czeglédy esetében a tettesi minősítés megállapításért és a büntetés súlyosításért, míg társa esetében a bűnösség megállapításáért fellebbezett. A DK-s ügyvéd felmentésért jelentett be fellebbezést, míg társa jogi képviselője a tárgyaláson tudomásul vette az ítéletet.

A fellebbezések miatt a per másodfokon folytatódik.

Czeglédy Facebook-oldalán, bejegyzésben reagált a történtekre – ezt változtatás nélkül közöljük:

„Továbbra sem tudjuk, ki az ördög ügyvédje. Az viszont büszkeséggel tölt el, hogy a bíróság szerint én a segédje vagyok. Ezek szerint ha nem is az ördög ügyvédjeként, de annak segédjeként segítettem 2019 őszén az önkormányzati választások idején bedönteni a rogáni propaganda-gépezetet, ezzel segítve az ellenzéket nyerni számos városban és kerületben – fogalmazott a DK-s ügyvéd, politikus. – Arra is büszke vagyok, ha tényleg én vagyok az ördög ügyvédjének segédje, akkor ő és csapata inkognitóját megőriztem. Minden titkot megőrzök. A Veszprémi Járásbíróság szerint nem bizonyított, hogy a Borkaiékról szóló videóval rendelkeztem, azokat nyilvánosságra hoztam volna, ahogyan az sem, hogy a Borkais oldalt és a külföldi oldalakat én hoztam létre és szerkesztettem – folytatta. – A bűnsegédi magatartást arra alapozta a bíróság, hogy két hirdetés feladásában segítettem. Bűncselekmény hiánya miatt fellebbezést jelentettünk be a teljes felmentésemért. Folytatás jövőre a Veszprémi Törvényszéken” – zárta a bejegyzését.

 

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. május 13. 17:03
..és ehhez ennyi év kellett??????
alexandrosz-2
2024. május 13. 14:28
A zsideszes gazságszolgáltatás hegyei ismét egeret ellettek. Rohadjanak meg!
Hangillat
2024. május 13. 14:28 Szerkesztve
"Ördög ügyvédje" LuciFeri patáliát csapó szociopata földönfuttatónak kiemelt státuszú szaru védje. Ein, Zwei, 666; nix priccs. Az 1000 bar elnyomású rémrezsim áldozatát az EU Ügyészségbe!
recipdoki
2024. május 13. 14:24
Nem semmi: Már több mint 100 pert nyert Czeglédy Csaba höhöö.. Dől a kártérítési pénz Czeglédy Csabához ,a FideSS fogyatékosoknak szóló rágalmazó propaganda gondoskodik Czeglédy bankszámlája egyre pozitívabb egyenlegéről höhöö... Az ellenem elkövetett bűnöket nem hagyom megtorlatlanul, még ha rengeteg időt és energiát is emészt fel az érintettek bíróság előtti elszámoltatása. Köszönöm dr. Litresits András barátomnak a jogi segítséget höhööö.. Folytassátok höhöö...kicsire is adok höhööö
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!