Ötnapos majálissal kampányol Karácsony Gergely az uniós csatlakozásra hivatkozva

2024. április 30. 06:04

Mindeközben a főváros úszik a mocsokban, az utcákat ellepik a hajléktalanok.

2024. április 30. 06:04

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a főpolgármester szerdától vasárnapig tartó rendezvénysorozatot szervez hazánk uniós csatlakozásának 20. évfordulójának megünneplésére, miközben 

a főváros továbbra is úszik a szemétben, (a húgyban) és állandósultak a dugók.

Tovább fokozzák: a főváros fényjátékot tervez a Ferenciek terére és a Nagy Vásárcsarnok homlokzatára, piknikezésre és jógázásra invitálja a budapestieket a Szabadság hídra, miközben a BKK járművein (és máshol is) életvitelszerűen tartózkodnak a hajléktalanok. 

A főpolgármester a lap szerint a 2024-es kampányra úgy fordult rá, hogy nincs mivel kampányolnia,

 a politikus ugyanis az elmúlt öt évben nem valósította meg a 2019-ben tett ígéreteit. Hangsúlyozzák: 

a két legjelentősebb fejlesztést, a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítását is még Tarlós István hivatali ideje alatt készítették elő.

Mint kiderült, a ciklusban egyetlen villamostendert sem sikerült kiírni, egyetlen darab új trolibuszra sem kötött szerződést Budapest, miközben a főváros legfontosabb jövedelmi forrása, 

az iparűzési adóból származó bevétel Karácsony Gergely hivatali ideje alatt 85 százalékkal nőtt,

 vagyis csaknem a duplájára emelkedett. 2019-ben a Tarlós István vezette fővárost illető iparűzésiadó-bevétel 164 milliárd forint volt, 2024-ben a Karácsony-féle városvezetés számára már 303,5 milliárd forint állhat rendelkezésre. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kovács Gergő

Mandiner

Idézőjel

A megoldás módja nem érdekel: az egyszeri büntetéstől az ebadón át a nyilvános autodafékig bármiben benne vagyok.

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2024. április 30. 11:05
A faszom tele van a szabadsághídi jógázással, de tényleg. Hogy miért gondolja valaki, hogy fenszi dolog egy hidat nem arra használni, amire való, ezzel kellemetlenséget okozni egy csomó embernek, ezt fel nem foghatom. Igazi szójalattés mentalitás.
cinkegolyó
2024. április 30. 09:42
Karigeli ünnepel annak örömére, hogy csődbe vitte a fővárost, elverte a Tarlós által ráhagyott 200 milliárdot, "jó" liberális módra kifogyott a más pénzéből. Ebből a pénzből csak egy nagyobb beruházást sikerül teljesíteni, azt is csak félig-meddig. A többi pénzt elköltötte a biciklisávok felfestésére, van olyan is, amelyik már! 6 méter hosszú-úgy ám! Viszont a Gyurcsányfióka Mártha újabb amcsi ingatlannal lett gazdagabb, és Karigeli is elköltözhetett Zuglóból a Szabadsághegyre-többek között, meg dőlt a lé kifelé, befelé, a DK felé.
Mandiner444hu
2024. április 30. 08:51
Az Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint Magyar Péter pártja, a TISZA párt megelőzte a DK-MSZP-Párbeszéd szövetséget.
Abiondi
2024. április 30. 08:11
Csak azt nem értem, GeLgő aláírásgyűjtő sátra miért nem az általa átadott nyilvános WC mellett áll a Blahán, hiszen a nagyranőtt ovis erre a legbüszkébb az elmúlt 5 évből.🤔 Szar dolog, hogy nem tud 5 ezer támogatót összeszedni egy hét alatt! Alexandrának 10 óra elég volt erre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!