Magyar Péter szerint egy „szimpla családi veszekedésüket színezte ki” a kiszivárgott rendőrségi jelentés

2024. március 19. 11:57

Elismerte Magyar Péter, hogy viharos volt a kapcsolatuk Varga Judittal. A kiszivárgott rendőrségi jelentésben leírt esetre ugyanakkor azt mondta: „szimpla családi veszekedés” volt. Magyar a róla kiszivárgott rendőri jelentést hamisnak nevezte, és ellene indított kommunikációs kampánynak tartja az ügyet.

2024. március 19. 11:57

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Kommunikációs kampánynak nevezte Magyar Péter az ATV műsorában HVG cikkét, amely egy kiszivárgott rendőri jelentésre hivatkozva azt állítja, hogy Magyar megfenyegette korábbi feleségét. Varga Judit volt igazságügyi miniszter ugyanakkor a HVG cikkének megjelenése előtt közzétett egy kapcsolati erőszakról szóló videót a Facebookon. Magyar szerint a volt feleségét megzsarolták, és a kiszivárgott rendőri jelentés pedig – szerinte – hamis.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar ugyanakkor elismerte, hogy az általa hamisnak vélt jelentésben – amelyet állítása szerint nem látott – leírt eset megtörtént, ám azt szimpla családi veszekedésnek minősítette. Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy volt olyan heves vitájuk Varga Judittal, ahol a rendvédelem is jelen volt.

Magyar Péter „propagandistának” nevezte a baloldali HVG újságíróját, mivel szerinte Dezső András nem volt kellően kritikus azzal kapcsolatban, hogyan és miért kapta meg a rendőri jelentést, ami Magyar szerint igazából mindössze egy feljegyzés volt. Szerinte azért a HVG-nek szivárgott ki a dokumentum, mert a kormányközeli sajtóban túl feltűnő lett volna a jól megtervezett lejáratása. Nem cáfolta ugyanakkor a rendőrségi dokumentumban szereplő állításokat, amelynek tartalmát legkésőbb a HVG cikkének megjelenése előtt megismerte a cikk szerzőjétől. 

Magyar korábban mindössze annyit emelt ki, hogy soha nem ütötte meg a feleségét, noha ezt senki sem állította róla és rendőrségi iratban sincs ilyen utalás. A rendőrségi iratba szereplő incidenst sem tagadta, ám mindössze szimpla családi veszekedésnek nevezte, amit kiszíneztek a rendőrök.

„Tehát ez egy olyan eljárás, ahol igazából nem is volt eljárás, hanem egy feljegyzést, amit a Készenléti Rendőrség egyik munkatársa készített úgy, hogy egyébként engem nem kérdezett meg senki, nem szembesített az ott leírtakkal, nem kérdezte meg róla a véleményemet, egy ilyen jelentést kiszivárogtatott, vagyis kézbe odaadott egy újságírónak, mégpedig azért egy ellenzéki vagy egy függetlennek mondott sajtóorgánum újságírójának, mert hogyha ezt az Origo hozza le, vagy a Hír TV, vagy a Rogáni propaganda bármelyik médiuma, akkor nyilván sokkal hiteltelenebb lett volna” – fogalmazott Varga Judit ex férje. Ám annak tartalmára nem tért ki.

Az ATV műsorvezetője emlékeztette Magyar Pétert, hogy ő tett először utalásokat arra, hogy vele szemben van egy titkos rendőri jelentés, amit nem kapott meg. Ezt követően reagált Facebook-bejegyzésével Varga Judit, és csak ezek után jelent meg a HVG cikke. A szerző ráadásul a cikk megjelenése előtt megkereste Magyart, aki utólag kérte, hogy a háttérbeszélgetésük tartalma ne kerüljön nyilvánosságra, nem is került.

Magyar ennek ellenére is bírálta a HVG újságíróját, mivel szerinte nem kérdezte meg Varga Juditot sem a történtekről. Korábban ugyanakkor kiderült, többször is kereste a lap a volt minisztert, aki nem reagált ezekre a megkeresésekre.

A házasságára vonatkozó kérdésre Magyar azt felelte, „ez viharos, sokszor impulzív, sokszor nagyon szeretetteljes kapcsolat volt, erről a barátaink sokat beszéltek, és sokat nevettek, hogy igazából mi naponta tudtunk volna elválni, vagy újra összeházasodni.”

Összesen 417 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanced
2024. március 20. 16:26
Jelentene-e nemzetbiztonsági kockázatot, ha bizonyíthatóan zsarolnák Orbán Viktort azzal, hogy a fia homoszexuális, miközben a politikájának az egyik pillére a magyarok megosztása az LMBTQ veszélyeinek felhánytorgatásával? Jelentene-e nemzetbiztonsági kockázatot, ha bizonyíthatóan zsarolnák Handó Tündét, mint az Országos Bírósági Hivatal elnökét azzal, hogy tudják, a férje homoszexuális orgiákon vesz részt rendszeresen, kábítószer hatása alatt, és ha nem nevez ki bizonyos jelölteket bírósági vezetőnek, vagy kaszál el más jelölteket? Jelentene-e nemzetbiztonsági kockázatot, ha bizonyíthatóan zsarolnák Orbánt azzal a ruszkik, hogy besúgó volt a felesége?
Glück28
2024. március 20. 05:06
Érdekesen szimpla lehetett ez a veszekedés amiről a rendőrség is értesült.
5m007h 0p3ra70r
2024. március 19. 20:32
Ennek a cikknek egyetlen lényeges információtartalma van: "Magyar Péter szerint". Meséljek esetleg a lapos Föld hívőkről?
P_F_Juli
2024. március 19. 19:11
Skywalker_bp 2024. március 19. 15:42 "... Juli te felfogod, hogy ezzel Juditot (is) alázod ? És a gyerekeiket abuzáljátok? Ki vagy te Juli?" Nem, Varga Judit volt minisztert eszemben sincs alázni, sőt még szánni sem szeretném. Ő egy erős nő, mivel nem félt megtenni, hogy kilép egy ilyen gazember hatóköréből. Viszont én inkább téged kérdeznélek meg, hogy te ki vagy tulajdonképpen? Régebben magadat úgy állítottad be, mint aki egy keresztény, néha bűnbánó meleg pasi vagy. De ma már kételkedek abban, hogy egyáltalán ember vagy-e? Tudod a fajtádat soha nem bíráltam, elfogadtam, hogy ilyen is van. De amit művelsz ennek a szarkupacnak a védelmében, az téged is leránt hozzá. Kívánom neked, hogy ilyen kapcsolatban legyen részed, mint amit ez a féreg kényszerített a volt feleségére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!