Közöttünk ma jobbak a viszonyok, feltételek, mint pár hete

2022. január 08. 08:35

Az alkudozás közepette helyenként szülői tekintély, máskor meg engedékenység kell.

2022. január 08. 08:35
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc

„Szombat reggel. Nyugi egyelőre.

Szokásos szülő-gyerek játszma. Hány percet lehet a mycraft nevű játékkal jatszani hétvégén? Szerinte egy órát. Szerintünk felet. Aztán neki lesz igaza.

Megjegyzem, ez nem gyereknevelési poszt.

Egy nem egészen hét éves kisgyereknek meglehetősen határozott véleménye van arról, hogy ő mit akar. Aztán egyre inkább arról is, hogy mi a jó meg a rossz, a családban, a barátok között, az iskolában és így tovább. Nekem ez tetszik.

Az, hogy béke legyen, kölcsönös engedmények kellenek. Az alkudozás közepette helyenként szülői tekintély, máskor meg engedékenység. A jó kompromisszumok keresése.

Igen, ez politikai bejegyzés.

Ma a diktátumok kormánya uralkodik. Ez természetellenes. Marci se fogadja el.

Nekünk a párbeszéd kormányzását kell megteremteni. Most ellenzékben és majd a győzelem után. A közöttünk lévő kapcsolatokban, a körülöttünk lévőkkkel, később az egész országgal.

A Fidesz hatalomgyakorlási kultúrája ragadós. Ne ragadjunk bele. Közöttünk ma jobbak a viszonyok, feltételek, mint pár hete. Folytatni kellene.

Hogy mondja a jelölt?

Nem jobbra, nem balra, hanem felfelé.”

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luxusbatar
2022. január 11. 06:54
"mycraft" Édes Istenem....
masikhozzaszolo
2022. január 09. 16:59
Ma jobbak az iszonyok... Na, erre iszom.
Dezsőke
2022. január 09. 15:34
A mentelmi jog intézményét fel kell számolni! A korrupciós ügyek visszamenőleges vizsgálatára is KORRUPCIÓ ELLENES ÜGYÉSZSÉGET kell működtetni, kizárva az ügyészségi korrupciós ügyészek korrumpálódásának lehetőségét. A főügyész e felett nem diszponál. A miniszter sem. Tagjai valamennyi párt képviseletében jogászok, vizsgálóbírók és civil jogvédő szervezetek. A korrupciós ügyekről, eredményeiről havonta beszámolási kötelezettséggel tartoznak a média felé. A vizsgálatot 15 évre visszamenőleg kell megkezdeni. Mindezzel egyidejűleg a teljes vagyonelkobzás mellett súlyosabb esetekben a jelenlegi büntetési tételeket meg kell háromszorozni. Súlyosabb esetekben életfogytiglani büntetést kell alkalmazni.
pirospirula
2022. január 09. 14:10
"szülői tekintély" - nem is leplezi, kimondta, hogy ki az apuka..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!