A Szivárványcsaládokért Alapítvány vitatkozik Petryvel, de nem ért egyet a kirúgásával

2021. április 07. 13:34

Jó lenne egy olyan országban élni, ahol nem azt tartjuk számon, hogy ki-mit gondol a világról, hanem együtt tudunk drukkolni mindenkinek, akinek ott a mezén a piros-fehér-zöld – írja az Alapítvány.

2021. április 07. 13:34
null

A Szivárványcsaládokért Alapítvány is megszólalt a Petry-ügyben. Facebook-bejegyzésük lényege, hogy sajnálják a kapusedző kirúgását, mondván, neki is joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét Gulácsi Péter megszólalása kapcsán, amelyben a válogatott kapus kiállt a szivárványcsaládok mellett. Ugyanakkor az alapítvány szívesen el is beszélgetne Petryvel, mert nagyon sok kérdésben nem értenek egyet vele.

Íme az alapítvány teljes bejegyzése:

„Nem örülünk annak, hogy Petry Zsolt elveszítette az állását. Nem tudjuk, hogy mi szerepelt a szerződésében, és azt is fontos lenne tisztán látni, hogy mit hagytak ki a vele készült interjúból, ami miatt pontosítást kért a Magyar Nemzettől.De azt gondoljuk, mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét. »A család az család« kampány éppen azért indult, hogy beszélgessünk annak a sok-sok magyar családnak a helyzetéről, akiket megbélyegeznek és hátrányosan érintenek a tavaly karácsony előtt elfogadott törvénymódosítások. A párbeszédhez pedig az is hozzátartozik – sőt, sokszor épp attól lesz igazán hasznos – ha időnként nem értünk egyet a másikkal.

Olvastuk mi is a Magyar Nemzetnek adott interjút. Ha lehetőségünk lenne beszélgetni Petry Zsolttal, elmondanánk neki, hogy amikor Gulácsi Péter támogatta #acsaládazcsalád kampányt, az nem pusztán »a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek« melletti kiállásról szólt. Hanem arról, hogy minden kisgyermeket nevelő magyar családnak azonos lehetőségek, jogok és támogatás járjon. Mert ez a célja a #acsaládazcsalád kampánynak, és csak így lehet biztosítani, hogy a gyermekeink azonos esélyekkel induljanak az életben.Elmondanánk neki, hogy ebben hinni szerintünk nem »politikai megnyilvánulás«, hanem emberi jogi kérdés. Arról is szívesen beszélgetnénk vele, hogy elmondhatja-e a véleményét egy sportoló közéleti, társadalmi kérdésekről. Szerintünk igen, és bár Petry Zsolt kritizálta emiatt Gulácsi Pétert, végső soron ő maga is ezt tette a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Petry Zsolt azt mondja: a magyar válogatott kapusát nem a véleménye miatt szeretik az emberek, hanem mert »magyar címerrel a szíve fölött szenzációs teljesítményt nyújt a kapuban«. Szerintünk jó lenne egy olyan országban élni, ahol nem azt tartjuk számon, hogy ki-mit gondol a világról, hanem együtt tudunk drukkolni mindenkinek, akinek ott a mezén a piros-fehér-zöld. Azt is megállapítja, hogy »jelentősen csökkent a véleménynyilvánítás színvonala«. Ebben sok igazságot látunk. A »család az család« kampánnyal éppen azért dolgozunk, hogy higgadt, a másik szempontjaira odafigyelő, megbízható kutatásokon alapuló párbeszéd induljon. Mert a családok nagyon sokfélék lehetnek, de valamiben mindannyian egyetértünk: a legjobbat akarjuk a gyermekeinknek.”

Fotó: Folyamatosan készülnek a Dunaferr SE labdarúgói a július 14-én kezdődő 2001-2002-es labdarúgó-bajnokság őszi idényére. A finn Kotka együtteséből hazatért Petry Zsolt kapus hasizom-erősítő gyakorlatokat végez a kondicionáló teremben.MTI Fotó: Kertész Gábor

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shaman 1.1
2021. április 10. 15:08
Ezek a a szerencsétlenek(genderek,cigók,niggerek és egyéb elfajzott egyedek) azt az egyet nem veszik észre ,hogy ők csupán eszközök addig számítanak csak a hatalomnak amíg hoznak valamit a konyhára és amikor már nincs hozadékuk(lásd Horváth,Gréta,Csernai stb) ugyanolyan magasról fogák lexarni majd őket ahogy a Magyar doktor&libsi tsai a gyöngyöspatai dzsípókat!!! Foglalkozik még valaki azzal ,hogy patai alfabéta lákátos béjemvé leonszió lejogsizott e a kártárítésből? Lelkük rajta , de sokak szerint ha túlfeszítik a húrt az elpattan! Oszt akkó lesz nagy balhé!
Tibesz26
2021. április 08. 16:38
üzenem nektek szivárvány családokért alapitvány hogy ha buynozni akartok akkor gyertek ki a forró kapu szorosba és ott legetek kemények petry zsoltot pedig hadjátok békén mert petry zsolt igaz magyar hazafi igaz magyar családos a szivárvány koalicot meg terrorszervezetté kel minősíteni
tevevanegypupu
2021. április 08. 15:18
Ha a legjobbat akarnák a gyerekeknek,nem fogadnának erőszakkal, minden áron örökbe, úgy, hogy meg sem kérdik a gyereket, akarja-e ezt. Ez a gyerekjogokért küzdő szervezeteknek nem jut eszébe? Hogy akar-e egy gyerek szivárványcsaládban élni? Ki itt a fontosabb? A szivárvány vagy a gyerek? Micsoda erkölcstelen,ócska, hazug, demagóg szarság ez..a gyerekek ellen??
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 08. 15:12
Kibaxott képmutató banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!