Mostantól csak a beutalóval érkező kismamákat oltják be soron kívül

2021. március 27. 19:44

A Semmelweis Egyetem közölte, a kismamák mától meghirdetett soron kívüli oltására 100 fő kért időpontot, de ennek sokszorosa jelent meg az oltópontokon.

2021. március 27. 19:44
null

A jövőben csak a beutalóval és várandósgondozási kiskönyvvel érkező terhes és szoptatós kismamákat oltják be soron kívül – jelentette be közleményben a Semmelweis Egyetem. Mint korábban beszámoltunk, az orvosi egyetem extra oltópontot hozott létre a várandós és szoptató kismamák részére. 

„A Semmelweis Egyetem elhivatott annak érdekében, hogy mielőbb minél több leendő és szoptató édesanya megkaphassa a védőoltást, ugyanakkor az oltások zavartalanságának biztosítása és a várakozási idők csökkentése érdekében priorizálni szükséges. Így a nagy érdeklődés miatt a továbbiakban csak azokat a várandósokat oltja be az egyetem a hétvégén, akik a megfelelő beutalóval és várandósgondozási kiskönyvvel érkeznek. A szoptató kismamáktól azt kéri az intézmény, hogy leírt módon a jövő hétre kérjenek maguknak időpontot” – írták a közleményben.

A várandósokat a háziorvosok és a nőgyógyászok utalhatják be az oltásra.

A Semmelweis Egyetem szombattól extra oltópontot alakít ki számukra, ahol Merkely Béla rektor utasítása szerint soron kívül kapják meg a vakcinát. Kiemelték, a Pfizer- és a Moderna-vakcinákkal már biztosan olthatók a kismamák, a várandós kérésére és kezelőorvosának kockázat-előny értékelése alapján. Jelezték, hogy

az oltás előfeltétele a vakcinainfo.gov.hu felületen való regisztráció.    

A Semmelweis Egyetem szombaton közölte a honlapján, hogy a kismamák a második vagy a harmadik trimeszterben kaphatják meg az első vakcinát, az ismétlő oltást pedig a szülést követően.    A szoptató édesanyák az előírások szerint bármikor felvehetik az első oltást, majd öt héttel később az ismétlő vakcinát. 

A Semmelweis Egyetem később azt közölte, szombat délutánig hivatalosan mintegy 100 fő számára történt időpontfoglalás ennek megfelelően az egyetemi oltópontokra, ennek a létszámnak ugyanakkor a többszöröse jelent meg. Késő délutánig nagyjából ezer oltást adtak be az egyetem munkatársai – tették hozzá. 

(MTI)

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. március 28. 11:01
' 100 fő kért időpontot, de ennek sokszorosa jelent meg az oltópontoko' teljesen hülyék a magyarok... 1. kisérleti vakcina mindenkire, sőt az mrna nem is vakcina, mert nem felel meg a vakcina definiciójának... 2. senki nem tudja h milyen hatással van a magzatra...minimum az lenne h megvárják h a gyerek megszületik mielőtt feltételezik h biztonságos... 3. teljesen mindegy mit mond merkely és a többi pszihopata...nincs letesztelve mert nem telt el elég idő, aki ezt nem tudja felfogni annak bármit el lehet adni....
A ló kérdez
2021. március 28. 10:28
Nyilván a beutalóval nem rendelkező kismama és az ő magzatának a védelme nem annyira fontos keresztény, nemzeti kormányunknak. Itt emlékeztetnék arra, hogy hazánkban évente 90-100 ezer közötti újszülött jön a világra, tehát az össze kismama beoltása még a mai oltási körülmények és vakcinahelyzet tükrében sem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Novák Katalin meg talán dubajozik, ezért nem képes a magyar kismamák és babák élete védelmében megszólalni.
Ninini
2021. március 28. 09:09
"A Semmelweis Egyetem közölte, a kismamák mától meghirdetett soron kívüli oltására 100 fő kért időpontot, de ennek sokszorosa jelent meg az oltópontokon. Késő délutánig nagyjából ezer várandós és szoptatós anyukát oltottak be. Brutális. Sapka le, minden tiszteletem.
Ben Jeremiah
2021. március 28. 08:35
Nem látom, hogy a H.adházy tiltakozna, hogy jelentkezett, de elküldték..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!