Több mint 2000 ember hangján szólal meg magyarul a Biblia

2020. január 26. 14:30

Az Ószövetség szövegének felolvasásában eddig csaknem minden magyar egyházmegye részt vett, esetenként az adott egyházmegye főpásztora is olvasott egy-egy részletet.

2020. január 26. 14:30

A Benyik György biblikus tanár, plébános, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója által elindított és a konferencia szervezésében zajló többéves program, a Hangos Biblia felvétele a befejezéséhez közeledik – számol be a fejleményekről a Magyar Kurír.

Újszövetség

 Az 500 hangú Bibliát, vagyis az újszövetségi Szentírás teljes szövegét – körülbelül 500 felolvasó hangján, 3 perces részletekben – már meghallgathatják az érdeklődők a konferencia honlapján. Ezt jórészt a Kárpát-medencében szétszóródott magyarok olvasták fel: Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken, de természetesen jó néhány csoport részt vett a programban a mostani Magyarország területéről is. Ez a hanganyag közel két éve teljes terjedelmében fent van Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia honlapján.

Ószövetség

Az Ószövetség szövegének felolvasásában eddig csaknem minden magyar egyházmegye részt vett, esetenként az adott egyházmegye főpásztora is olvasott egy-egy részletet. Számos katolikus iskola növendékei is bekapcsolódtak a programba. Ezenkívül a szegedi Gál Ferenc Főiskola hallgatói, valamint a Gyulán működő Grosics Labdarúgó Akadémia hallgatói is részt vettek a munkában. Nagy öröm, hogy a program időközben ökumenikussá vált: a Budapesti Unitárius Egyházközség fiataljai és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói is bekapcsolódtak a felolvasásba.

Az Ószövetség teljes anyaga – előzetes becslések szerint – 1641 felolvasót igényel. Körülbelül 800 hanganyag már megérkezett Zólyomi Norbert médiaapostolhoz, a szegedi-tarjánvárosi Szent Gellért-plébánia hitoktatójához, aki a program főkoordinátora. Áldozatos munkát végez: mindegyik felvételt végighallgatja, és megtisztítja a különféle hibáktól. Ez a sok időt igénylő utómunka még most is zajlik. A tervek szerint 2020. szeptember 30-ra, Szent Jeromos ünnepére, a Szentírás vasárnapjára minden hanganyag elkészül és elérhető lesz.

A tervek között szerepel, hogy kellő anyagi támogatás birtokában a hanganyagokat egy applikáció segítségével mobiltelefonon is elérhetővé teszik. 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2020. január 27. 08:40
... úgyhogy én teljességgel pozitívnak tartom és üdvözlöm a kezdeményezést, a Biblia konkrét szövegének terjesztése mindenféleképpen kegyelem közvetítő erővé tud válni.
amaurote
2020. január 26. 15:36
ez már régen fenn van a mek-en, és tök jó: http://mek.oszk.hu/08800/08820/mp3/
Óbor Dezső
2020. január 26. 15:03
De jó!.....örülök neki, jó lenne ha mindenki meghallgatná, vagy elólvasná életében legalább egyszer!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!